Si predstavljate, kako bogati bi bili danes, če bi vsako naše preteklo razmerje temeljilo na ljubezni?

Če bi temeljilo na tem, da sodelujeva, da delujeva iz ljubezni in ne iz ran ter neizpolnjenih čustvenih potreb iz otroštva. Če bi se vsega tega preigravanja mankov, ki se venomer odprejo v razmerju, zavedala. In postavila pravila, kako jih konstruktivno preigrati, drug ob drugem, s podporo vendar brez potuhe, ko delamo napake.

Si predstavljate, kako bogati bi bili danes?

Bila bi na isti strani. Stala bi si ob strani, sebi in drugemu omogočala varno emocionalno okolje. Se poslušala. Se zanimala za drug drugega. Se poskušala razumeti. Bila pozorna. Si dajala sporočila: vreden si, slišim te, vidim te. Si predstavljate, kako zdravo razmerje bi to bilo? Si predstavljate rast dveh ljudi v takem razmerju? Se sploh zavedamo, kako zdravilno bi bilo to? Nam je sploh jasno, kako bogati bi bili danes, če bi vsako preteklo razmerje bilo iz ljubezni, sodelovanja, razumevanja, upoštevanja, spoštovanja, pozornosti, zanimanja za drugega, dajanja in prejemanja?

Uff. Noro.

Koliko zadovoljstva, napredka, miru bi čutili vsak dan? Koliko volje in energije bi pridobili vsak dan, ker bi naše razmerje temeljijo na omenjenih vrednotah in vodilih. Kako uspešni bi bili pri delu in na splošno v življenju? Koliko radosti v našem življenju, ki bi jo širili med druge. Se zavedamo, kako emocionalno varno okolje bi zgradili za svoje otroke?

Si predstavljate kakšen svet bi potem ustvarjali vsak dan? Če bi vsak od nas nekje bil slišan. Viden in cenjen.

Ni še prepozno. Nikdar ni. Danes se lahko odločiva za to. Samo za takšna razmerja. Kjer se bova oba počutila ljubljeno. Sprejeto. Spoštovano. Zaželeno. Cenjeno. Vredno. Pomembno. Privlačno.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori: info@berem.damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
324 shares