V dobrem razmerju so partnerji zavezani rasti in učenju. Napredovanju.

Osebno mislim, da ni boljšega v razmerju kot to, da v njem parterja rasteta skupaj in tudi vsak zase, se spoznavata skozi različne situacije. Ljubezen v razmerju ni občutek, ki je, temveč je izkušnja v smislu akcije in dela, soočanja s težavami in njihovo reševanje. Ljubezen je volja, da se bom trudil, je zavezanost, je delo. In vse to povzroča občutke povezanosti, pripadnosti, spoštovanja, sočutja, razumevanja.

Partnerja imata to nekaj. Vendar se zavedata, da je to treba razvijati. Zame ni lepšega, da se učim od njega, on od mene, skupaj napredujeva. In ni boljšega, da si oba želiva enako – da sva v dobrem razmerju, kjer rasteva in se učiva ter postajava ‘boljša’. In zato potrebujeva različne izkušnje … stvari, ki naju zanimajo. Da ohranjava magnetizem, da nisva eden drugemu samoumevna, temveč se spoznavava v novih situacijah, ki pa jih morava ustvarjati, seveda. Ja, večinoma se nam ne da, raje obležimo na kavču in si postajamo samoumevni. Če le eden želi rast in napredovanje in zato v odnosu dela, drugi pa ne, le izgubljamo čas, ker to ne bo šlo. Pa vendar.

Človek, ki je ob nas, je svoj svet, cel svet, nam pa se prepogostokrat po določenem času zdi popolnoma samoumeven, dolgočasen. Če znamo vsak dan nanj samo malo pogledati drugače , si lahko ustvarimo na desetine novih situacij, kjer človeka spoznavamo znova in znova. Ga lahko vsake toliko zagledamo/vidimo v popolnoma novi luči. Kjer tega ni, ne vem, koliko je sploh zadovoljstva znotraj dveh oseb, v razmerju in z razmerjem, in želje po spolnosti po nekem določenem času. Vse je le rutina, naveličanost … in ne zmorem razumeti, da toliko ljudem to ni jasno. Da dobro ali slabo razmerje in vse vmes ustvarjava MIDVA. Da je kakovost življenja odvisna od kakovosti naših odnosov. Da nas slabo razmerje, slab odnos, vleče dol, uničuje nam možnost rasti. In da sploh ni druge možnosti kot da začneva OBA DELATI ZA DOBER ODNOS. Da so ljubeči odnosi nujni za zdravje.

Zato so razvoj/učenje/nove situacije/nove izkušnje v razmerju tako pomembni. V smislu, da počneva nove stvari, greva skupaj na različne tečaje, si ustvariva nova doživetja in se v teh novih dogodivščinah in okoliščinah spoznavava, vau! Mar ni to nekaj najboljšega? Samota je super, zmeraj nujno potrebna, vendar sebe še bolj spoznamo, ko se uzremo v očeh drugega.

Zame je dobro razmerje odločitev. Ljubezen je odločitev. In treba je najti nekoga, ki se tega enako zaveda in si želi tako kot vi vlagati v razmerje in ga popeljati na novo raven.

Razmerje ni samo veselje, je prej učenje … in prav zato zadovoljstvo. Vsi smo super hudi v dobrem, ko pa pridejo težave, se vidi, kje sva, kdo sva in ja, ali bova zmogla. Ko zmoreš premagati in rešiti eno težavo/issue, vauuuu, ko greš na naslednjo raven, je to to. Ni lepšega. Spet se na novo čustveno povežeš s svojim partnerjem, in to so najbolj lepe povezave … je pa treba zdržati, da, in precejkrat je vse prej kot lahko.

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
339 shares