“Ženska v razmerju od moškega potrebuje natančno to.”

Moški in ženske smo različni. Nismo enaki. V gonji za enakopravnostjo in enakovrednostjo smo pomešali vse. Danes mislimo, da si morata moški in ženska za zdravo razmerje dajati in prejemati enake stvari. Ne drži. Moški in ženske smo različni. Tako ne potrebujemo drug od drugega enakih stvari.

Srečujem moške. In srečujem ženske. Pogovarjamo se o (njihovih) razmerjih. Srečam veliko močnih, čustveno postavljenih žensk, ki so zagrenjene, neuresničene, anksiozne, potrte, ponižane, jezne in žalostne samo zato, ker ljubijo moškega, ki jim ne daje tistega, kar potrebujejo. Ženska je takšna, ko je z moškim, ki ji ne daje tega, kar ona resnično potrebuje. Ne raste. Nima kril. Ne žari in ne cveti. Ne zmore dajati, ker je podhranjena.

Skrb moškega za žensko

V moškosti je zapisano, kajti to je narava, da za svojo žensko skrbi na vseh ravneh. Da mu je mar, kako se počuti, da ji je v oporo mentalno, čustveno, fizično, duhovno, tudi materialno. Da je tisti, ki zanjo zagotavlja varno okolje. Taka je naša narava in te ne moremo preslepiti, drage ženske, z nikakršno našo možatostjo. Ne gre. Moški naj bi ženski nudil varno okolje, zavetje. Ne pa, da jo s svojimi sem/nisem vzorci, ki so tu zaradi tega, ker ga lastna mati ni imela rada, preganja in izčrpava. Ženska potrebuje občutek, da je s svojim moškim varna, da je zanjo tam, da je ne spravlja v nevaren položaj, kjer se ona čuti izigrano, prevarano, negotovo. Ženska potrebuje varno in krepko okrilje moškega. Ko sem o tem razmišljala, seveda skozi svoje izkušnje in izkušnje drugih, sem ugotovila, da si ženske želimo pripadati moškemu. Mi želimo biti njegove. Želimo mu slediti. Ja, prav ste prebrali. Tudi močne ženske si to želijo. Ko sem se ukvarjala s tem, sem prišla do točke, kjer bi lahko rekla, da gre za neke vrste ‘lastništvo’, vendar ne v smislu, da moški žensko nadzoruje, omejuje, kontrolira, ponižuje, ne spoštuje. Da jo želi nadvladati in biti v premoči nad njo. Ne, to je zloraba. Govorim o zdravem lastništvu v smislu pripadnosti. “Tvoja sem.” Ženska si želi biti njegova. Vse v njej si želi tega. A moški tega vse prevečkrat ne razumejo na pravi način. Ženske si želijo, da njihovi moški za njih skrbijo. To je v naravi obeh spolov, mi pa to skušamo spreminjati. In si tega ne priznamo. Zato trpimo. Med drugim tudi zato, ker ženske postajamo vse molj ‘majstor za sve’. To pa ne gre. To je proti naši naravi.

Zdrav moški zna skrbeti za žensko

Poglejmo, kako zna moški poskrbeti za svoje stvari. Na primer za svoj avtomobil, barko, motor službo, podjetje. Avto čisti, ga polira, pazi nanj, ga ima v garaži, pazi, da ga ne dobi toča, ga vozi na način, da vozilu ne škoduje. Zanimivo je, da moškega to osrečuje. In zakaj potem tako ne ravna s svojo žensko? Morda takšne skrbi ni bil deležen kot otrok in mladostnik, in se ni imel kje učiti. Pa vendar, če zna to početi z avtom, barko, jadrnico, motorjem in podjetjem, zna tudi z žensko. Tukaj ni izgovorov. Pri vseh stvareh gre za prevzemanje odgovornosti za nekaj oz. za nekoga. Gre za skrb, negovanje. Moškega to osrečuje. Pardon – zdravega moškega skrb za žensko osrečuje. In zdrav moški zmore skrbeti za svojo žensko. Brez težav. Še bolj pomembno – skrb za svojo žensko mu daje samozavest, smisel, dobro se počuti kot moški. Bolj izpolnjeno, bolj samozavestno, počuti se kot pravi moški. Raste v svoji moškosti; tako lahko v svoji ženski prebudi ženskost, ki jo on v razmerju nujno potrebuje. Tudi ona to potrebuje. Brez moškega, ki bi skrbel zanjo, ne glede na to , kako močna je, kako samostojna, na kako visoki poziciji je, ne bo rasla in žarela, ne bo izpolnjena. Ženska potrebuje moškega, ki skrbi zanjo na vseh ravneh. Taka je naša narava.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Inidividualni razgovori: info@berem.si

Šola dobre komunikacije v odnosih: https://berem.damjanabakaric.com/2021/10/slisim-te-je-osnova-dobre-komunikacije-v-odnosih/

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
1 share