Zakaj je za žensko tako pomembno, da ob moškem občuti varnost. In kaj to sploh je?

Ženska doživlja drugačne strahove kot moški. Zato ji je najbolj pomembno pri moškem prav to, da je vreden zaupanja. Da mu lahko popolnoma zaupa.

Kaj to pomeni?

Gre za to, da je predaja ženske moškemu pogojevana prav s tem, ali ženska moškega ocenjuje kot varnega. Kot takega, za katerega ve, da bo deloval v njenem najboljšem interesu. Ženske, razmislite o tem. In ko je moški za žensko varen ter zaupanja vreden, se mu ona lahko preda v vsem. Razcveti se, je polna idej, lahko premika gore, raste, se razvija v vsej svoji ženstvenosti. Če mu ne more zaupati in ga ocenjuje za pol varnega, se ženska ne bo razcvetela ob njem, ne bo rasla. Bo zagrenjena, nesrečna, neustvarjalna, neženstvena. Vedno bolj trda, neizprosna. Ženske, razmislite o tem.

Odtegovanje spolnosti ali le ocena, da moški ni varen

Zato je za žensko občutek, da je moški varen, najbolj pomemben občutek. Če se ji ne zdi, se mu ne bo predala, ne bo ‘njegova’, kar pa je najgloblja želja obeh, tako moškega kot ženske. Pri dolgoročnem razmerju občutenje, da moški ni varen, prekine tudi spolno željo do moškega pri ženski. Ste poznali ta izjemno pomemben podatek? Želja po spolnosti je povezana z žensko oceno varnosti in zaupanja o moškem. Zato – dragi moški, ko se počutite, da vas ženska kaznuje z odtegovanjem spolnosti, raje premislite, če so k temu doprinesla tudi vaša dejanja in obnašanje do ženske, ker ženska vas očitno po novem ocenjuje, da niste varni. Res je tudi, da precej žensk manipulira z moškim ravno z odtegovanjem spolnosti v njunem odnosu, a ni nujno, da je vedno tako.

Povezava z moškim

Zato je za žensko nujno, da se z moškim lahko poveže/harmonizira/ujame. Brez tega ne bo zadovoljna z njim. Na tej točki je zato pomembno, da moški to razume. Da razume, kaj mora dati ženski, da se lahko ona z njim uravnovesi. Ženska na ta način z moškim vzpostavlja čustveno bližino in povezavo, ki je zanjo nujna. Govorim o razmerjih, kjer se ženska želi razvijati in rasti, ne o skokih med rjuhe z neznancem za eno ali par noči. In moški, ki razume vse to, bo vse napore, čas in energijo usmeril prav v to – da se bo ona počutila varno. Čustveno zdrav in zrel moški bo to storil z veseljem, ne bo mu težko, saj mu prav to, da mu ženska zaupa in se mu prepušča, vliva dodatno samozavest in krila, mu daje vedeti, da je na pravi poti in se zaradi tega počuti dobro, pravega moškega, ker ga to osrečuje. Zdrav moški tega ne jemlje za slabičarstvo, temveč za dobro, za zmago obeh. Zato se potrudi. Za oba.

Kaj počne moški, za katerega ženska meni, da ni varen in vreden zaupanja

Ta moški deluje predvsem iz ranjenega ega, iz svojih neizpolnjenih čustvenih potreb iz otroštva. Morda mu nihče ni pokazal, kako naj bi moški ravnal z žensko, zato tudi sam tega ne zmore. Vsekakor pa se moški, ki ni varen in zaupanja vreden, kaže na te in še druge načine vedenja:

 • vsesplošen občutek, da moški zanjo ni tam,
 • ne zanima ga njena dobrobit,
 • ne zanimajo ga njena čustva,
 • vse gleda skozi prizmo svojih potreb (včasih se to ujame z njenimi),
 • je čustveno nedosegljiv,
 • deluje iz glave, ne iz srca,
 • ne sliši, ne vidi ženske,
 • se ne postavi v njeno kožo,
 • ne razume ženske, četudi mu ona eno stvar tisočkrat pojasni,
 • ženski daje močan občutek, da ni zanesljiv, da ni varen in da ni zaupanja vreden,
 • pušča jo mešanih občutkov in nemirno,
 • je nekonsistenten in izjemno sebičen.

Moški to lahko spremeni. Najprej se mora začet zavedat, kaj njegovo obnašanje pomeni ženski. Dojeti mora, da je vreden in da imajo njegova dejanja in obnašanje do ženske, vpliv nanjo. Da jo s tem prizadene. Če njegova travma ni pregloboka, bo moški to hitro spoznal in začel spreminjati svoje obnašanje. Če mu je do ženske.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

Foto: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
260 shares