S takšnim človekom bo razmerje odlično

Je sočuten.

Ko zagusti, zna biti v čustveno oporo in tudi je.

Ne beži pred konflikti in jih zna reševati. Ima interes.

Je radoveden. Zanima ga življenje.

Raziskuje.

Se razvija in raste.

Je čustveno stabilen. To pomeni, da ko je na dnu ali na vrhu, ostaja enak. Ko je v stresu ali stiskah, ne spremeni svoje osebnosti. Je tukaj. Prisoten. Vsi vemo, da je življenje polno vzponov in padcev, ti momenti so ključni, kako vzdržimo, kako se obnašamo.

Je konsistenten.

Je odkrit in pristen.

In za odnos se trudi. Vlaga energijo. Čas. Voljo. Ker mu je mar.

Te lastnosti se mi zdijo neskončno pomembne, zato bo takšen človek najverjetneje res zelo primeren za razmerje. Obenem nam nikakršna druga kljukica (materialno, statusno, lepota) ne bo mogla nadomestiti teh lastnosti, če jih človek nima. Zanimivo se mi zdi, zdaj ko berem za sabo – če le ene lastnosti ni, je odnos s tako osebo, četudi smo mi sami to, res težak. In dobro razmerje skoraj nemogoče.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post
43 shares