Najbolj pogosta dinamika je zavestna ženska in moški, ki išče mamo, zdravilko ali rešiteljico

Na svojem profilu opažam precej komentarjev zavestnih (awareness) žensk, ki se pritožujejo nad moškimi, ki se še ne zavedajo, niso aware.

Po navadi gredo zgodbe v to smer; oni pridejo k takšnim ženskam, ker nezavedno iščejo rešiteljico/zdravilko/mamo, ker te zavestne ženske preprosto zamenjajo s temi liki.

Seveda se ti moški dokaj kmalu ustrašijo, zbežijo, vsaj večinoma, saj so računali na mamo/rešiteljico/zdravilko, ne na enakovredno partnerko, žensko.

Kaj, kako, zakaj? Kaj se zgodi?

Mama sinu odpušča. Sin lahko nadaljuje s škodljivim obnašanjem, mama ga ne bo zavrgla, ne bo ga niti opozorila, ali mu postavila meje, če bi mu jih želela, bi mu jih že zdavnaj. Moški potemtakem misli, da bo z rešiteljico in zdravilko povsem enako kot je bilo z mamo. Vse bo odpustila. Vse njegovo obnašanje, torej škodljive vzorce v njegovem obnašanju. Še posebej ga nasrkajo moški, ki jim je mama vse vtaknila v ta zadnjo. Uf. Ti so res težki primeri.

Zdravilka/rešiteljica tudi razumeta vse, enako kot mama, zato moški računa, da mu bo vse odpuščeno in dopuščeno kot pri mami.

A tukaj pride do težave – ker je ta ženska v resnici zelo ‘aware’, se to seveda ne zgodi. Ona zahteva spremembo škodljivega obnašanja in vzorcev. Moškemu postavi mejo. Pove mu, kaj bo sprejemala in česa ne bo sprejemala.

Če je moški že tako daleč na svoji poti razvoja, da ji tega ne zameri, da se njegov ranjen ego (ki vedno kaznuje, rani, se maščuje ženski, ki postavlja mejo – in to zato, ker ima rada sebe in iskreno ima rada njega) ne oglasi, se zadrži in moški sebi reče: “Madonca, Janez, tukaj je priložnost za rast, ona te ima v resnici rada najbolj od vseh, zato si želi, da napreduješ, da postaneš ta prav dec, ali dedec in pol”, potem moški ne odfrči. Ne uide. Se ne zateče spet v vlogo žrtve. Ostane ob njej in ji reče: “Ja, razumem, kaj počneš, tukaj bom, čez grem, stoj mi ob strani.”

To storijo, drage ženske, redki moški, a storijo. No, to je najbolj pogosta dinamika med nami. In seveda obratno, česar pa jaz ne morem zagotovo vedeti, saj imam za partnerje raje moške kot pa ženske.

Damjana Bakarič

Kaj delam za vas.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
28 shares