Moški, ki imajo dobre partnerske odnose, so uspešnejši in srečnejši.

Ena izmed ovir za vzpostavljanje in vzdrževanje odnosov pri moških je tudi družbena predstava o tem, da nas odnosi ovirajo. Zato velja splošno družbeno prepričanje, da moški ne željo biti ‘privezani’. Ker imajo cilje, kaj naj bi pravi moški na svoji življenjski poti moral storiti. A dejstvo je, da te predstave o moškosti same moške vse prevečkrat pripeljejo le do notranjega občutka praznine in osamljenosti.

“Ogromno bi še rad naredil in v tem hipu bi me ženska le ovirala.” “Ne želim nikakršnih dolžnosti do nikogar.” “Odnos je le obremenitev, ki je zdaj ne potrebujem.” Moški nemalokrat menijo, da potrebujejo svobodo, da lahko naredijo, kar so si zastavili, to idejo pa avtomatično povezujejo z zgrešeno in napačno družbeno predstavo o tem, da odnos z žensko omejuje svobodo, zaustavlja razvoj moškega na poti do njegovih ciljev. Ali pa tako prepričanje gojijo moški, ki imajo za seboj nekakovostna, klavrna ali toksična razmerja.

Tako moški na prvo žogo občutijo odnos z žensko velikokrat kot dolžnost in obremenitev.

Pa je res tako?

Strinjam se, da so nezdravi odnosi zmeraj ovira, strupenost. Obremenitev, nemalokrat precej čustvena in izčrpavajoča. Slab odnos nas lahko pripelje do občutka, da se nam bo zmešalo, do depresije, anksioznosti. V bolezni. Vendar je dober odnos, ki temelji na odkritosti, spoštovanju, zaupanju, prepustitvi, medsebojni skrbi in ljubezni, v resnici čisto nasprotje. Pomaga. Zdravi. Na vseh področjih. Pri razvoju in pri doseganju ciljev. Podpora partnerja je neprecenljiva. Je spodbuda na vseh področjih življenja. Ljudje, ki so v odnosih zadovoljni, so na splošno srečnejši v življenju, tudi bolj zdravi, imajo več volje do življenja. Dober odnos prispeva k občutku lastnega zadovoljstva in uspešnosti ter samozavesti, kar je za moškega posebej pomembno.

Moški, pretresite družbeno uveljavljeno napačno idejo, da je odnos ovira. Odnos je ovira le, če ste z nekom, s katerim nista za skupaj. Kakovosten partnerski odnos vam pomaga na vseh področjih vašega življenja, kjer boste veliko uspešnejši, predvsem pa – srečnejši.

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1 pišite na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
196 shares