Ženske, ki se izjasnijo, kaj želijo, veljajo za intenzivne in agresivne, vendar v resnici le poznajo svoje meje

Ženske, ki vedo, kaj želijo, in to tudi jasno izrazijo, so označene za intenzivne/zahtevne/agresivne. Ena večjih netočnih idej s katerimi nam polnijo glave. Ne igrajo igre ‘go with the flow’ in ‘uizi’, ker vedo, da se za to lahko (in po navadi se) plača velik davek v obliki novih ran in razočaranj. Ker pa ženske ne želijo oznake intenzivna ali agresivna, se moškemu, s katerim se na primer srečujejo ali začenjajo partnerstvo, bojijo povedati, kaj si želijo. Svojemu partnerju enako. Nemalokrat to počnemo vsi, tudi moški, ker se preprosto bojimo, da bi nas ljudje zapustili in odšli iz odnosa.

Dokler smo ženske nesamozavestne, se ne zavedamo svoje ženstvenosti, svoje vrednosti, potem seveda verjamemo idejam, ki so si jih najbrž izmislili ljudje, ki ne želijo prevzemati odgovornosti, in se v življenju želijo le zabavati ter jemati brez posledic ne da bi dali kaj nazaj.

Povej, kaj želiš in kaj pričakuješ

Ženska, ki se ceni, bo znala moškemu, ki jo osvaja, takoj pojasniti, kaj si želi in kaj pričakuje. Upajte si, tvegajte. Ženske se bojimo povedati, kaj želimo in česa ne, ker se bojimo, da bomo izgubile človeka. Zato je precej žensk tiho, moški pa si misli, da ženske itak sprejmejo vse, kar se njim zahoče. In če je ženska tiho, čaka, potem to drži, saj se strinja z vsem, kar ima na sporedu moški, zato jo moški ne ceni. In zato številni moški osvajajo, dokler ne dobijo nagrade/seksa, potem pa odfrčijo naprej. Ženske se potem razburjajo, češ, kakšni neotesanci se sprehajajo okoli, vendar so same odgovorne, saj niso jasno izrazile, česa si želijo. Niso želele biti ‘pushy’, napadalne, agresivne, preveč intenzivne.

Zanima me le resen in postavljen moški, ki je zrel za razmerje

Čim prej se izrazimo, kaj iščemo, kakšne predstave imamo ali pa povejmo, kaj nas ne zanima. Primeri: “Ne zanima me seks za eno noč, ne zanima me izkoriščanje, zanima me skupno grajenje odnosa.” “Imam precej zahteven življenjski stil in ob sebi potrebujem moškega, ki ve, kaj želi. Ki ve, kdo je, kam gre.” Vprašajmo ga po njegovih ciljih. Nisi agresivna, nisi intenzivna, to so povsem v redu vprašanja, če veš, kaj želiš. Ceniš sebe, svoje življenje in svoj dragoceni čas, in to je pohvalno. Modro je, če se podobno jasno izrazimo na delovnem mestu ali pri poslovnih partnerjih.

Ženske, s katerimi je razmerje dejansko lažje in boljše, ker vedo, kaj želijo, so v tej družbi/sistemu označene za problematične. Zato, ker se poznajo, vedo, kaj so pripravljene dati in česa ne želijo. Prav tako so take manj zaželene na delovnih mestih, ker jih takoj označijo za svojeglave, se jih bojijo, namesto, da bi izkoristili njihove čudovite lastnosti jasnega komuniciranja.

V resnici gre pri vsem tem za meje. Te ženske poznajo svoje meje in jih znajo komunicirati. To pa ni problem, to je nujno za dobre odnose na katerem koli področju.

Damjana Bakarič

Kaj delam za vas: www.damjanabakaric.com.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
441 shares