V družbi izgubljenih moških izgubimo vsi, zato stopimo skupaj

Če moški ni našel svojega namena/tega, za kar je na svetu/to, kar si želi delati/to, kar želi živeti, potem se ženski ne piše dobro. Ne piše se dobro niti njemu, seveda, najprej.

Izgubljen moški je ogromna izguba za vse. Za njega samega, za žensko, za družbo, ki se želi razvijati. Izgubljen moški je dober le za sis/tem. Ki želi moškega, ki je razpršen, ki ne ve, kje je in kam gre, ki ne ve niti tega, kaj si želi. Želi moškega, ki ni povezan s svojo močjo, temveč je od te svoje moči odtujen. Da je/bo vodljiv.

Res je, da moškim tudi zato ni lahko v tem svetu/sistemu. Nimajo več vzora, očetov, ki bi jim pokazali, kaj pomeni biti moški. Nimajo več iniciacijskih obredov. Potem so tu še mame, ki svoje sinove davijo na različne načine in jim pristrižejo peruti že zgodaj … prav zaradi lastnih ran in slabih odnosov s svojim moškim, očetom tega sina, ki pa je ravno tako izgubljen in ne pozna svoje moči ter morda poln ran … in tako se začaran krog ne konča …

Pa vendar. Ko smo odrasli, je na nas. Ni izgovorov. Moški mora na poti do dvoje sreče najti svoje poslanstvo/smisel/svojo življenjsko nalogo. Če ne, bo izgubljen/nesrečen/’nevaren’ sebi in drugim, kajti s svojim nezadovoljstvom bo vsakokrat znova ranil sebe in druge … in ne bo razvil sebe v vsej svoji sposobnosti, kar pa je izjemna škoda/izguba za vse nas. Za moške, ženske, za družbo.

Če ima družba moške, ki ne vedo, kdo so, kam gredo, kam si želijo, torej izgubljene in vodljive moške, potem se odtujimo od sebe tudi ženske. Izgubimo sebe tudi mi.

Potem smo moški in ženske izgubljene in lačne duše, ki obtožujejo drug drugega namesto da bi dojeli, kaj se dogaja in začeli ravnati kot je treba. Najprej s sabo, potem drug z drugim. A prej je treba dodobra poznati to našo težavo. Ki pa jo je treba najprej priznati sebi in pred sabo.

Stopimo skupaj. Z razumevanjem sebe in drugega naredimo prvi korak. Potem naprej.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
20 shares