“Najbolj si želim slišati, da mi moški reče: Ne skrbi, bom zrihtal. In potem tudi zrihta.”

Spomnim se dobro, ko je Nuša, ena od poglobljenk, ki je prišla na Srečaj me dogodek, v naši strastni debati o vlogah moških in žensk dejala: “Najbolj si želim slišati, da mi moški reče: ne skrbi, bom zrihtal. In potem tudi zrihta.”

Veliko sem razmišljala o tem stavku, kajti, ko ga je izrekla, je tudi mene poneslo v blaženost in nežnost, ko sem si predstavljala, da moški to reče in potem tudi stori. Torej zrihta. In jaz vem, da bo zrihtal. Ta stavek ni kaprica ženske; ne kaže na njeno muhavost, lenobo ali kaj podobnega, kar bi utegnilo pasti na um kakšnemu moškemu. Ta stavek je bistvo za razumevanje odnosa ženske do moškega. Naj pojasnim. Moški, ki dejansko to izreče in se tega drži, kaže ženski, da je celovit. Da izpolnjuje svojo namero, da je zanesljiv in da sebe jemlje resno. Ko da besedo, se je drži. To pomeni, da sam sebe spoštuje, da se zaveda svoje moči moškosti in jo v celoti udejanja ter gradi. V tem uživa. Seveda ne izpolni vsega svoji ženski, tega sploh nočemo. Ampak tisto in na način, kar se sklada z njim. Zato ženska takemu moškemu lahko zaupa. Ker mu zaupa, se ne počuti izdano, kajti, če on ne bi ‘zrihtal’, mu ženska ne bi več zaupala. Začutila bi njegovo šibkost in bi se tako odmaknila od njega. Z vsakim dogodkom, ko moški ni naredil tega, kar je rekel, vse bolj in bolj. Kmalu bi se odmaknila toliko, da bi ga morala vseskozi opominjati, ga voditi, ga učiti, to je tisto, ko ženske rečemo, fak, saj ne rabim še enega otroka, rabim dedca! In ko ženska ne more zaupati moškemu in ga ona stalno opominja na to in ono, da je treba to in ono, ne gre za to in ono in da on nekaj naredi. Gre za to, da je on dal besedo, da bo, pa tega ne naredi. In to je šibkost.

Ko ženska prevzame moško energijo in postane možača

Ženska izgubi zaupanje v moškega, zato se mora zaščititi. Ker on ni celovit in ne moški tako ona postaja vse bolj v moški energiji (vodenje, opominjanje, celovitost). Postaja možača. Je vse bolj odmaknjena, toga, surova, napeta, razdražljiva in z moškim ne želi več niti spolnosti. In kar je najhuje, ženska preneha žareti. Preprosto ne žari več. Žar v očeh ugasne, ni več sočna, deluje izsušeno, izgubi energetsko privlačnost.

Pameten moški bo dojel, da je ona smerokaz, da mu kaže, da v njem ni dovolj velike moči, da bi živel iz sebe, da bi bil v besedah in dejanjih celovit in da bi udejanjal svojo namero. Namesto da bi iskal ljubeznivost ženske drugje, bo spremenil stvari pri sebi. Našel bo svoje hrepenenje, se povezal s svojim srcem, dušo in bitjo ter začel živeti svoje poslanstvo tako, da se bo resno jemal. Da bo dejansko sledil svoji nameri v besedah s svojimi dejanji. Takrat bo ženska videla, da je moški spet celovit in lahko se bo ob njem sprostila v vsej svoji ženstvenosti, spet bo lahko mehka, ljubeča in voljna

Pri tem naj omenim še to; ženske ne želimo moškega, ki bo vse naredil za nas, ta članek ne govori o tem. Takega moškega ne bi spoštovale. Ženske si želimo moškega z integriteto, ki bo živel svoje poslanstvo in bo ugodil nam takrat, ko bo to usklajeno z njegovim načinom delovanja iz srca in duše, s tem, kar on je. Ne želimo prijaznega moškega, temveč dobrega moškega. Želimo si, da nas moški ljubi in ne, da smo mu center sveta. To nas odbija, takega moškega, ki nima svojega življenja, ne želimo. In se ga hitro znebimo.

Dovolimo moškim, da so moški, mi pa ostanimo ženstvene ženske

Zato, ženske, ko imamo občutek, da imamo namesto moškega otroka, smo že v moški energiji. Ni to naša energija. Ni ga potrebno voditi, voditi mora on, saj je to moška energija. Če prevzamemo to vlogo, ne delamo usluge ne njemu in ne sebi. Dragi moški, zato je za nas stavek moškega: “Pusti, bom jaz zrihtal”, ki mu sledi dejansko dejanje, tako pomemben. To nas osrečuje, medtem ko nas to, da vi sami ne sledite svojim besedam, dobesedno boli. Zato se zapremo, postanemo toge, neznosne, razdražene.

* Opomba: tukaj je izvzet vpliv travm, načinov navezovanja na drugega in naš temperament – seveda vse te stvari delajo svoje.

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
354 shares