Ženska postane surova in toga, ko začuti, da ne more zaupati moškosti svojega partnerja, ker ta nima integritete

Zavedam se, da bom spet tvegala nerazumevanje, morda napad in žalitve, a bom vseeno napisala za vse tiste, ki pa želijo napredovati, se ne bojijo novih idej in z veseljem raziskujejo svoje življenje. Ker radi preizkušajo različne stvari in se ne bojijo slišati kaj novega. Morda se boste prepoznale, ženske, in tudi vi, moški.

❤

Ženska se brani, tako postane surova ter toga, ko začuti, da je njen moški šibak

Ko mi moški tarnajo, da se je njihova ženska zaprla, da je toga, robata, da je v resnici v vse bolj moški energiji, je to lahko zato, ker ženska več ne zaupa njihovi moškosti. Ker so začutile, da je njihov moški šibak. Zato se ženske zaščitijo pred njegovo šibkostjo, saj čutijo, da ne morejo zaupati njegovi moškosti. Sama sem se vedno zaprla prav takrat, postala robata, surova, ko sem spoznala, da ne morem zaupati svojemu moškemu, da je zame šibak. Ker ne gre po svoji poti poslanstva in dovoli, da ga dogodki nesejo, kamor ga pač nesejo … potem sem maltretirala sebe in se krivila, češ, kako sem obupna, da tako čutim … a vse bolj in bolj sem se odmikala …

Najbolj ženstvene ženske so vse: besne, jezna, agresivne, vesele, radostne in ljubeče. Ciklično. Moški bi rekli, da so nore.

Ženske smo subtilne in v tem sistemu smo se izgubile, ker so nas skušali prepričati, da ne smemo biti ženstvene. Temu smo verjele in začele delati na sebi tako, da težimo k uravnovešenosti, k mirnosti, intelektualnosti, razumu, stran od čustev, kar v resnici smo – morje čustev. Vendar je to moška energija in ne ženska.

Ženske moškemu bistvene in najpomembnejše stvari povemo na bežen način in tako kot da nas moti nekaj, kar on dela, na primer, da preveč leži pred televizijo ali pa ni naredil tega in onega. V resnici je zadeva globlja. Mi smo mu prenehale zaupati, ker čutimo, da ni močan, da ne sledi svojemu poslanstvu, da mu primanjkuje integritete/celovitosti/namena/poslanstva … in na to v resnici opozarjamo. Na bistveno globlje reči, ki pa jih omenimo kot neko početje, ki nam ni všeč, ali nekaj, kar želimo, da stori … V tem leži bistvena točka za rast moškega. Šibak moški znori, ali pa takoj naredi, kar mu je ženska rekla. Hec je, da to njo nekje znotraj vznejevolji … kajti ona mu govori nekaj drugega … on pa tega ne vidi … In še to: skušali so me na silo naučiti mirnosti. Verjela sem, da se moram umiriti, da ne smem biti jezna, polna čustev in se ciklično premikati skozi čustva. A bistvo najbolj ženstvenih žensk je prav to: da so jezne, besne, žalostne, radostne, vesele, ljubeče. Ciklično. Ja, jezne, agresivne tudi. Tako jezne, da bi moškemu odbile glavo. Moški velikokrat pravijo, da nore. A možatega moškega najbolj privlači prav to, pravijo strokovnjaki. Kajti ženska, ki je intelektualna, umirjena, vseskozi v ravnovesju, je ženska, ki ima veliko moške energije ali pa je nevtralna. In taka bo privlačila moškega z veliko ženstvene energije ali pa nevtralnega moškega. Govorim za energijo v partnerskem odnosu. Ne v poslu. Ali v prijateljstvu; za prijateljstvo moški v moški energiji potrebuje nekaj drugega, ženska pa tudi. Zato je dobro vedeti in ne siliti, da je naš partner vse, od prijatelja, zaupnika, sodelavca, in ljubimca. Ker se bo izgubil naš seksualni naboj, naša privlačnost. Magnetizem.

Moškim uničujejo moškost, ženskam ženskost, ne počnimo si tega še sami

Uničujejo nam ženstvenost, moškim moškost. Moškost je smer. Je cilj. Je poslanstvo, ki ga moški čuti v srcu in če moški tega poslanstva, svojega hrepenenja, ki ga čuti globoko v sebi, ne uresniči, bo izgubljen, šibak in bo na žensko vplival tako, da se bo ona morala zaščititi, zato bo postala toga, robata, surova. Moški, ki nima integritete, je vodljiv, zato zelo dober za sistem, ki želi vodljivost. Tak moški je v sebi nesrečen in navadno niti ne ve zakaj.

Moški so drugačni, moški potrebuje poslanstvo, če ne, bo znotraj sebe čutil obupno praznino, ki jo bo skušal zapolniti na vse mogoče načine, z zunanjim, kar pa ne bo trajalo dolgo … In ženska je s svojimi čustvenim načinom povsod in v vse smeri. Moška energija gre v eno smer, ker ima poslanstvo. Ženska energija je ljubezen, čustva. Zato potrebuje moškega, ki mu bo zaupala, da je dovolj moški, varen, z integriteto, da se bo lahko posvetila njima z vso svojo ljubeznijo in čustvi … zato ženske marsikaj izrečemo, a tega sploh ne mislimo. Moški pa izrečejo natančno tisto, kar mislijo. V tem sistemu pa ženske silimo biti moški in moške silimo, da so ženske. Noro. Ko ženska nori in teži zaradi nečesa, ne teži in ne nori zaradi tega, temveč zato, ker čuti, da ne more zaupati svojemu moškemu v smislu njegovega poslanstva in integritete. Ne more se zanesti nanj. Gre za globlje zadeve. In to je za nas nekaj najbolj groznega, saj se ne moremo sprostiti v svoji ženskosti …

Zdaj to nekako znam povezati in ubesediti, prej sem še verjela vsemu temu, v kar so me želeli prepričati … in dvomila, če čutim prav. Seveda sem čutila prav. Ja, ženske smo moškim ‘pain in the ass’, ko moramo biti, saj šibke točke moškega intuitivno začutimo. Moški, ki želi udejanjati svoje poslanstvo, bo to vzel kot točko za svoj razvoj na poti moškega. Seveda so odmiki, in gre včasih za druge stvari, od travm do nezadovoljenih čustvenih potreb ter ran, vsega po malem, a v pogledu moške in ženske energije gre tako.

Ostanimo budni. Bodimo čim bolj zavestni.

🙂

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
307 shares