Ko smejalna terapija pozdravi težko bolezen

Smehu in humorju vsi posvečamo premalo časa. Premalo ju znamo uporabljati, vse prevečkrat smo zelo resni v življenju, saj življenje pred nas meče vse izzive, od najtežjih do lažjih.

Pa vendar! Prav zato, ker je življenje vse, od težkega do lahkotnega, je še posebej modro, da znamo iz najslabše situacije potegniti nekaj dobrega ali da premoremo v sebi to, da nanjo pogledamo tudi s humorjem. Koliko situacij potem izpade totalno manj resnih kot se nam zdi.

Nekaj podatkov iz raziskav: SMEH in HUMOR:

1. Razgibava notranje organe

2. Dovaja kisik v možgane

3. Zvišuje raven endorfinov

4. Krepi imunski sistem

5. Izboljšuje razpoloženje in pogled na življenje (lahko totalno spremeni)

6. Najučinkovitejši antistresor.

Pri paničnem napadu, to vse imate pri meni tudi v spletnem tečaju, si lahko pomagamo s smehom. Kaj? Ja. Sliši se noro, pa vendar deluje. Telo se nam ob smehu takoj sprosti in panični ponikne, ker izgubi na svoji moči … možgani pošljejo signal v telo, da je vse v redu, ker se smejemo, tako se telo sprosti …

Mehanizem smeha in šal zdravi tudi kronično bolečino in odpravlja bolezni

Raziskave med drugim kažejo, da dve minuti smeha lahko znižata krvi tlak, zmanjšata raven stresnih hormonov (sodobni človek je vseskozi v stresu, kar je povsem nenaravno, saj so živa bitja ustvarjena le za kratkoročni stres, ne pa za konstantnega). Prav tako so delali raziskave na ženskah, ki so jih umetno oplodili, in raziskave s smehom so pokazale, da je v skupini žensk, ki je bila deležna 20 minutne zabavne točke, po oploditvi zanosilo 36 odstotkov žensk, v drugi skupini, ki pa ni imela tega humorističnega vložka, pa le 20 odstotkov žensk. Več o tem piše avtor Norman Cousins, pionir smejalne terapije, ki je smeh preizkusil tudi na sebi. Pri njem so odkrili smrtno bolezen, ki povzroči razpadanje kolagena, tkiva, ki veže skupaj celice v telesu. Potem ko je bil že skoraj popolnoma hrom, so mu njegovi zdravniki napovedali samo še nekaj mesecev življenja. No, Cousins se ni dal kar tako, no way! Nabavil si je kupe smešnih filmov in jih gledal ter se smejal … že prva filmska smejalna noč mu je prinesla spanje brez bolečin. S tem je pospešeno nadaljeval in po šestih mesecih so njegovi zdravniki ugotovili, da je njegova bolezen popolnoma ozdravljena; čudežno je izginila!

Napisal je knjigi: Anatomy of an Illness in The Healing Heart. To zadnjo je napisal zaradi težav s srcem, ko je iz svojega telesa ponovno naredil laboratorij. Cousins je prejel veliko nagrad …

Zato – vpeljimo smeh v svoj vsak dan. Poglejmo na življenje drugače in to uvajajmo, da bo del nas …

Mir & Ljubezen & Zdravje

VIR: Knjiga Odgovor, avtorja Allan in Barbara Pease

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
90 shares