Kako lahko jemo česen ne da bi smrdeli?

Najbrž mi ni potrebno pojasnjevati, kaj je česen za zdravje. Včeraj sem šla k Neži v prvi vrsti zaradi majhnega česna, kajti tega lahko zaužijemo enako kot tableto. Naj pojasnim.

Majhen česen ima majhne stroke ali strokce. Strokec, mini luštkan, damo v vodo za 20 min, potem pa ga nežno olupimo s prsti in bog ne daj, da bi ga ogrebli ali ranili. Voila. Potem ga zaužijemo z vodo. Dobro je, da ga zaužijemo 45 min pred obrokom in to na prazen želodec, torej zjutraj. To naj bi bil eden izmed načinov, kako lahko zaužijemo česen, ne da bi iz nas vel neprijeten vonj po česnu.

Opozorilo: strok mora bit velik kot kapsula/tableta, nič večji. Bog ne daj!

Večja možnost je, da boste tak česen dobili pri kmetu neposredno kot pa v trgovini.

No, pa vseeno, naj spomnim: česen je antibiotik, močan antioksidant, deluje proti vnetjem, skrbi za imunski sistem, preprečuje raka, Alzheimerjevo bolezen, in še in še …Podprimo slovenske kmete, kupujmo zelenjavo in sadje pri njih. In vse ostalo, seveda, če ponujajo.

Tržnica Paradižnik, kmetja Pr’ Perc

Damjana Bakarič

Moj youtube kanal za fenomenalno mentalno, čustveno, duhovno in fizično počutje je tukaj.

Kaj delam za vas je tukaj.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares