Kako lahko jemo česen ne da bi smrdeli?

Najbrž mi ni potrebno pojasnjevati, kaj je česen za zdravje. Včeraj sem šla k Neži v prvi vrsti zaradi majhnega česna, kajti tega lahko zaužijemo enako kot tableto. Naj pojasnim.

Majhen česen ima majhne stroke ali strokce. Strokec, mini luštkan, damo v vodo za 20 min, potem pa ga nežno olupimo s prsti in bog ne daj, da bi ga ogrebli ali ranili. Voila. Potem ga zaužijemo z vodo. Dobro je, da ga zaužijemo 45 min pred obrokom in to na prazen želodec, torej zjutraj. To naj bi bil eden izmed načinov, kako lahko zaužijemo česen, ne da bi iz nas vel neprijeten vonj po česnu.

Opozorilo: strok mora bit velik kot kapsula/tableta, nič večji. Bog ne daj!

Večja možnost je, da boste tak česen dobili pri kmetu neposredno kot pa v trgovini.

No, pa vseeno, naj spomnim: česen je antibiotik, močan antioksidant, deluje proti vnetjem, skrbi za imunski sistem, preprečuje raka, Alzheimerjevo bolezen, in še in še …Podprimo slovenske kmete, kupujmo zelenjavo in sadje pri njih. In vse ostalo, seveda, če ponujajo.

Tržnica Paradižnik, kmetja Pr’ Perc

Damjana Bakarič

Moj youtube kanal za fenomenalno mentalno, čustveno, duhovno in fizično počutje je tukaj.

Kaj delam za vas je tukaj.

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares