Prisluhni, mali človek!

V naslovu omenjena knjiga je fantastičen esej zdravnika, misleca, psihoanalitika in znanstvenika, pred katerim so bežali in čigar knjige in raziskave so zažigali fašisti in nacisti, za njimi komunisti in najdoslednejše, kapitalisti.

Danes razumemo, ker čutimo na svoji koži. Zdaj.

Knjiga je več kot primerna za današnji čas, da morda z njim potegnemo vzporednice iz leta 1946, v katerem je bila napisana. Gre za človeški in ne znanstveni dokument, v katerem avtor izraža vznemirjenost znanstvenika in zdravnika, ki je mnogo let opazoval malega človeka in sprevidel – sprva z osuplostjo, potem z grozo – kaj mali človek počne samemu sebi.

Najprej z osuplostjo danes pa z grozo lahko človek, ki premore kritični um in razmišlja, opazuje dandanašnje dogajanje največjega zločina proti človeštvu, v katerega ne zmore verjeti niti on sam. Absurd, zlo in pokvarjenost človeka je nedoumljiva, četudi jo vidimo, čutimo. Preprosto ne zmoremo verjeti. In prav to nas pelje v brezno.

Knjiga prikaže, kaj je čustvena kuga, kako deluje in kako zavira napredek. Kot da bi avtor pisal o našem času, mar ne? Kot vsaka slaba stvar, ima tudi ta knjiga vznemirljive vrstice o veri v neizmerne zaklade, ki so v neizkoriščenih globinah človeške narave in osameli čakajo, da jih izkoristimo za izpolnitev človeških virov.

Priporočam vsem, ki raziskujejo in govorijo, četudi se jim glas trese.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
133 shares