Prisluhni, mali človek!

V naslovu omenjena knjiga je fantastičen esej zdravnika, misleca, psihoanalitika in znanstvenika, pred katerim so bežali in čigar knjige in raziskave so zažigali fašisti in nacisti, za njimi komunisti in najdoslednejše, kapitalisti.

Danes razumemo, ker čutimo na svoji koži. Zdaj.

Knjiga je več kot primerna za današnji čas, da morda z njim potegnemo vzporednice iz leta 1946, v katerem je bila napisana. Gre za človeški in ne znanstveni dokument, v katerem avtor izraža vznemirjenost znanstvenika in zdravnika, ki je mnogo let opazoval malega človeka in sprevidel – sprva z osuplostjo, potem z grozo – kaj mali človek počne samemu sebi.

Najprej z osuplostjo danes pa z grozo lahko človek, ki premore kritični um in razmišlja, opazuje dandanašnje dogajanje največjega zločina proti človeštvu, v katerega ne zmore verjeti niti on sam. Absurd, zlo in pokvarjenost človeka je nedoumljiva, četudi jo vidimo, čutimo. Preprosto ne zmoremo verjeti. In prav to nas pelje v brezno.

Knjiga prikaže, kaj je čustvena kuga, kako deluje in kako zavira napredek. Kot da bi avtor pisal o našem času, mar ne? Kot vsaka slaba stvar, ima tudi ta knjiga vznemirljive vrstice o veri v neizmerne zaklade, ki so v neizkoriščenih globinah človeške narave in osameli čakajo, da jih izkoristimo za izpolnitev človeških virov.

Priporočam vsem, ki raziskujejo in govorijo, četudi se jim glas trese.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
133 shares