5 najpogostejših obžalovanj pred smrtjo, Bronnie Ware

Izjemna knjiga, ki odkrije dragocenosti življenja z druge plati. Z umirajoče.

Pa vendar vsakodnevno pozabljamo na to, kako dragoceno je življenje, se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi, ljudmi, in se obremenjujemo zaradi nečesa, kar ni vredno sekunde našega dragocenega časa.

Izgubljamo živce zaradi ljudi in stvari, ki so resnično nepomembni. S tistimi, ki jih imamo radi pa ravnamo grdo, jih jemljemo za samoumevne.

Bronnie Ware je neverjetna, pravzaprav izjemna ženska, ki je v tej knjigi zapisala reči, ki jih običajni človek, ki nikoli ni skrbel za umirajoče, ne bi mogel, ne bi znal. Zaradi svojega lastnega trpljenja in bolečine je zapustila dolgočasno birokratsko službo kot uslužbenka banke, prodala vse, kar je imela, in se podala na pot po svetu, kjer je dobesedno živela iz rok v usta. A vedno ji je nekje uspelo najti prenočišče. In delo. Da je preživela. Ko je že mislila, da je na nitki in da bo morala nazaj, ji je življenje ponudilo roko. Osebno menim, da zato, ker jo je nagrajevalo za pogum, ki ga je imela, ko se je odločila, da gre po bistveno manj udobni, a svoji poti. Za seboj je pustila vse, kar je bilo varnega in se podala v neznano. Brez vira dohodka in kakršnega koli imetja! Si predstavljate ta pogum?

Po nekaj letih oskrbovanja starejših in umirajočih je našla pot do sebe in odpustila svoji družini. Osvobojena nesmiselnega in predvsem lažnega strahu je končno zadihala s polnimi pljuči.

Gre za neverjetno čutno, srčno, pretresljivo pripovedovanje avtorice, v katerem nas seznani tudi s tem, kako je, ko se srečamo s smrtjo in kaj so ji povedali umirajoči. Katere dragocenosti so delili z njo o življenju. Izvemo življenjske zgodbe umirajočih, njihove želje, ki jih nikoli niso uresničili. Izvemo vse o njihovih obžalovanjih, s katerimi nas svarijo, da ne bi storili podobno.

Po vrhu vsega pa nam je Bronnie podarila resnično čudovito knjigo, ki nas navdihne za spremembe na bolje.

Za vse, ki vas zanima več. Nora knjiga, nujna za branje.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
288 shares