5 najpogostejših obžalovanj pred smrtjo, Bronnie Ware

Izjemna knjiga, ki odkrije dragocenosti življenja z druge plati. Z umirajoče.

Pa vendar vsakodnevno pozabljamo na to, kako dragoceno je življenje, se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi, ljudmi, in se obremenjujemo zaradi nečesa, kar ni vredno sekunde našega dragocenega časa.

Izgubljamo živce zaradi ljudi in stvari, ki so resnično nepomembni. S tistimi, ki jih imamo radi pa ravnamo grdo, jih jemljemo za samoumevne.

Bronnie Ware je neverjetna, pravzaprav izjemna ženska, ki je v tej knjigi zapisala reči, ki jih običajni človek, ki nikoli ni skrbel za umirajoče, ne bi mogel, ne bi znal. Zaradi svojega lastnega trpljenja in bolečine je zapustila dolgočasno birokratsko službo kot uslužbenka banke, prodala vse, kar je imela, in se podala na pot po svetu, kjer je dobesedno živela iz rok v usta. A vedno ji je nekje uspelo najti prenočišče. In delo. Da je preživela. Ko je že mislila, da je na nitki in da bo morala nazaj, ji je življenje ponudilo roko. Osebno menim, da zato, ker jo je nagrajevalo za pogum, ki ga je imela, ko se je odločila, da gre po bistveno manj udobni, a svoji poti. Za seboj je pustila vse, kar je bilo varnega in se podala v neznano. Brez vira dohodka in kakršnega koli imetja! Si predstavljate ta pogum?

Po nekaj letih oskrbovanja starejših in umirajočih je našla pot do sebe in odpustila svoji družini. Osvobojena nesmiselnega in predvsem lažnega strahu je končno zadihala s polnimi pljuči.

Gre za neverjetno čutno, srčno, pretresljivo pripovedovanje avtorice, v katerem nas seznani tudi s tem, kako je, ko se srečamo s smrtjo in kaj so ji povedali umirajoči. Katere dragocenosti so delili z njo o življenju. Izvemo življenjske zgodbe umirajočih, njihove želje, ki jih nikoli niso uresničili. Izvemo vse o njihovih obžalovanjih, s katerimi nas svarijo, da ne bi storili podobno.

Po vrhu vsega pa nam je Bronnie podarila resnično čudovito knjigo, ki nas navdihne za spremembe na bolje.

Za vse, ki vas zanima več. Nora knjiga, nujna za branje.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
73 shares