Ljubiti z odprtimi očmi, Jorge Bucay

“Vse bolj sem prepričana, da smo obsedeni z nadzorovanjem predvsem zato, ker smo nesposobni ljubiti.”

Glavni junak Roberto ima težave v svoji zvezi. Ne ve, kaj naj stori. In potem se zaradi napake e poštega nabiralnika zaplete v zanimivo dopisovanje dveh psihoterapevtov. On prevzame vlogo moškega terapevta. Na drugi strani je psihoterapevtka Laura, ki misli, da se pogovarja s svojim kolegom psihoterapevtom, a v resnici se pogovarja z Robertom…

Krasna in razgibana zgodba, napisana preko e pisem, ki si jih pošiljata Laura in Robert. Razglabljata o razmerjih, ljubezni, odnosih, ljubosumju, posedovanju, ki ga zamenjujemo za ljubezen.  Razbijata tabuje, kot je denimo ta: lahko ljubimo več ljudi hkrati, le da se z njimi srečujemo v različnih vlogah.

“Če bomo zmogli biti prisotni v naši bolečini, kjer nikoli prej nismo bivali, bomo v njej našli nov vir moči.”

Bralec bere, preizkuša sebe in glede na povedano, ugotovi, kaj dela, kaj bi lahko delal bolje in kaj naj spremeni, če želi srečnejše življenje s partnerjem. Vsaj jaz sem. Na lahkoten način se mi je utrnila marsikatera nova zamisel.

“Ko bomo v stiku s sabo, bomo lahko tudi v stiku s partnerjem. Oba bova prisotna. V tem je bistvo.”

In kot piše v mnogih knjigah, ki ne temeljijo na zahodnjaških psihoterapevtskih modelih, ta ugotavlja enako: Vajeti življenja moramo vzeti v svoje roke. Odkriti moramo, kaj nam je všeč, ker to pomeni, da smo v stiku s seboj, da vemo, kaj čutimo in da vemo, kdo smo. Odkriti moramo, kako se bomo vzdrževali, kako se želimo zabavati, kakšen smisel želimo dati življenju.

In ne iščimo si svoje polovice. Bodimo celota in poiščimo še eno celoto.

Kot avtorica knjige Na tesnobi zagotavljam, da vse, kar je zapisano, neizpodbitno drži. 🙂

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares