Ne, nisi slabič, če odpustiš in imaš rad. Si mojster življenja.

Prav je, da poznamo svoje meje in jih znamo postavljati.

Vendar nismo slabiči, če nekomu, ki je z nami delal grdo, nas morda poniževal, nespoštoval, odpustimo.

Zakaj?

Človek, ki je uredil odnos s seboj in se je postavil na svoje mesto, si zaupa, je samozavesten, se ima rad, se spoštuje in ceni, ve, da ljudje, ki delajo grdo z drugimi, ki so nespoštljivi ali žaljivi, nosijo svoje rane, križe in težave. In nemalokrat so te, glede na vse našteto, kar počnejo, precej globoke. Zato znajo ljudje, ki so uredili odnos s seboj, tem ljudem odpustiti. Nihče drug, ki še ni uredil odnosa s seboj, se pomiril z vsem in sprejema stvari, ki jih ne more spremeniti, ne zmore odpuščati. Za odpuščanje, resnično odpuščanje, potrebujemo leta izkušenj, učenja, razumevanja, sočutja, plemenitosti, modrosti in tudi trpljenja, skozi katerega smo šli, pri tem pa nismo šli po poti, kjer bi sovražili sebe in svet, temveč smo izbrali težjo pot – pot, da presežemo ta način in se odločimo, da bomo nekaj iz vsega tega naredili. Nekateri znajo odpuščati tudi brez omenjene prehojene poti. Ko odpustimo, smo lažji, vse steče. Smo na višji vibraciji.

Zatorej niso vsi ljudje, ki zmorejo celo ljubiti, razumeti, sočustvovati z ljudmi, ki so nekdaj z njimi grdo ravnali, slabiči. Ravno nasprotno. So luč. So modri. So mojstri življenja.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori: info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
212 shares