Strupeni starši, dr. Susan Forward in Craig Buck

Nujna knjiga za vse, ki vas zanima, kakšno zapuščino ste dobili od svojih staršev.

Za lažjo predelavo svojega otroštva, vzorcev, ki smo jih prejeli od staršev, misli in prepričanj ter vzgoje.

Knjiga odkriva in pojasnjuje na jasen, zanimiv in pregleden način, da bo težko in zapleteno preteklost vsakdo lahko razumel. Knjiga nam bo pomagala pojasniti vzroke, za kaj se počutimo nesamozavestni, plašni, zakaj venomer vstopamo v odnose s čustveno nestabilnimi osebami, ali zakaj ne zmoremo zaupati in zakaj vedno prevzemamo vse odgovornosti le nase?

Niso vsi starši strupeni; strupeni so le tisti starši, pri katerih so negativni vzorci vedenja trajni in trdni, nespremenljivi. Seveda starši delamo napake, a knjiga ne govori o teh starših, temveč o tistih, ki svojim otrokom škodujejo.

V prvem delu avtorica obdela tipe strupenih staršev, v drugem so ideje, kako lahko kljub strupenim staršem zaživimo svoje življenje in to zadovoljno.

»Zato imajo otroci škodljivih staršev pogosto precej zabrisan občutek svoje identitete. Težko se vidijo kot samostojno bitje in ne znajo ločiti med potrebami staršev in svojimi potrebami. Zato so nemočni.«

Jaz sem uživala v vsakem poglavju. ‘Aha’ momenti ob tej knjigi so sila pogosti.

Vroče in strastno priporočam vsakomur!

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
14 shares