Strupeni starši, dr. Susan Forward in Craig Buck

Nujna knjiga za vse, ki vas zanima, kakšno zapuščino ste dobili od svojih staršev.

Za lažjo predelavo svojega otroštva, vzorcev, ki smo jih prejeli od staršev, misli in prepričanj ter vzgoje.

Knjiga odkriva in pojasnjuje na jasen, zanimiv in pregleden način, da bo težko in zapleteno preteklost vsakdo lahko razumel. Knjiga nam bo pomagala pojasniti vzroke, za kaj se počutimo nesamozavestni, plašni, zakaj venomer vstopamo v odnose s čustveno nestabilnimi osebami, ali zakaj ne zmoremo zaupati in zakaj vedno prevzemamo vse odgovornosti le nase?

Niso vsi starši strupeni; strupeni so le tisti starši, pri katerih so negativni vzorci vedenja trajni in trdni, nespremenljivi. Seveda starši delamo napake, a knjiga ne govori o teh starših, temveč o tistih, ki svojim otrokom škodujejo.

V prvem delu avtorica obdela tipe strupenih staršev, v drugem so ideje, kako lahko kljub strupenim staršem zaživimo svoje življenje in to zadovoljno.

»Zato imajo otroci škodljivih staršev pogosto precej zabrisan občutek svoje identitete. Težko se vidijo kot samostojno bitje in ne znajo ločiti med potrebami staršev in svojimi potrebami. Zato so nemočni.«

Jaz sem uživala v vsakem poglavju. ‘Aha’ momenti ob tej knjigi so sila pogosti.

Vroče in strastno priporočam vsakomur!

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
14 shares