»Moški, ki najdejo in si povrnejo izgubljene dele samih sebe, pozdravijo vse.«

Če si moški želi živeti lažje, brez neprenehnih zapletov v odnosih, predvsem ljubezenskih in partnerskih, potem je tale knjiga za začetek čustvenega izobraževanja ena najprimernejših.

Howes nam preko mask moškosti, ki uničujejo življenja ne le njim samim temveč vsem, ki so z njimi v odnosih, nazorno prikaže zablode teh mask in ranljivosti moških, zaradi katerih so si sploh nadeli masko.

Ko boli, imaš na voljo, da pljuneš v roke, začneš delat in se čustveno izobraziš ali pa nadaljuješ življenjsko pot z eno masko ali več, s katero sebi in drugim zagotovo zapletaš življenje. Z masko boš le dodatno ranil sebe, pa tudi druge, ki te imajo radi.

»Sočutje do samega sebe in sočutje do drugih rasteta skupaj in sta povezana; to pomeni, da bodo moški, ki najdejo in si povrnejo izgubljene dele samih sebe, pozdravili vse.«

Ljubti sebe in ljubiti druge sta dve plati medalje. Če ne maraš sebe, ne moreš ljubiti drugega. Dejstvo je, da številni odrasli moški niso sposobni ničesar od tega.

Maske, ki jih nosijo moški

Stoična maska, športna maska, materialna maska, maska agresivnosti, maska šaljivca, maska nepremagljvosti, maska vsevednosti, alfa maska.

Kaj je za temi maskami?

Cel kup šibkih točk, strahu in občutkov manjvrednosti. Ranljivosti, ki jih moški ne želi pokazati, zato se raje skriva za masko, ob kateri pa je ves čas nesrečen.

Knjiga moškim in ženskam pomaga razumeti, kaj se dogaja z moškimi, zakaj si raje nadenejo maske in kam vse, večinoma na napačne poti in v slepe ulice, jih zapeljejo maske, s katerimi so si želeli rešiti dušo, pa so jo le še bolj potlačili. Knjiga nam da uvid, da se maske ne splačajo. Splača pa se biti ranljiv, se soočiti s seboj in se dvigniti na višjo raven, kjer bo moški sposoben imeti rad sebe in drugega. S tem pa si bo lahko zagotovil srečnejše življenje, ki bo vedno polno vzponov in padcev, vendar jih bo moški reševal lažje.

Knjiga Maske moškosti, Lewis Howes

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
17 shares