Kako vem, da napredujem

Bivati in živeti tako, da smo zavestni in da izboljšujemo sami sebe, je v resnici preseganje samega sebe.

Takih ljudi je vedno več. Počasi spoznavamo, da življenje, ki nam je na voljo v modernih zahodnih družbah, že dolgo ni več človeku prijazno. Zato je na tem svetu zmeraj več ljudi, ki so se obrnili k sebi, naravi, k svojemu bistvu. K sočloveku in pristnim odnosom.

Ti ljudje čutijo, so empatični. Tam, kjer ne vidijo smisla, ne izgubljajo časa in energije. Ne z ljudmi, ne na delovnih mestih. Ljudje z visoko zavestjo želijo v tem času na Zemlji početi nekaj, kar ima smisel, za seboj si želijo pustiti nekaj dobrega. Zavedajo se, da s seboj ne bodo odnesli ne avta, ne hiše, ne svojega pametnega telefona, zato svoje življenje ne posvečajo napravam temveč sebi in drugim.

Če to čutiš sam, napreduješ. Si eden tistih, ki se zaveda. Takšni ljudje ne opravljajo drugih ljudi, raje se pogovarjajo o novih idejah, ne obsojajo, raje razumejo. Hitro začutijo negativne ljudi, ki jih ne želijo imeti v življenju. Njihovo telo jih opozarja na ljudi, ki so nepristni, lažnivi ali licemerski, ki se prenarejajo, ki nosijo maske. Z njimi prav tako ne zmorejo komunicirati, ker jih ta zid mask tako močno moti, sami pa so povsem odkriti in avtentični.

Takšni ljudje se ne počutijo dobro kot del množice in raje so sami, kakor da bi životarili v slabem partnerstvu s človekom, ki ni za njih. Samote se ne bojijo, potrebujejo jo, in jo znajo izkoristiti. Ker so takšni kot so, nimajo veliko prijateljev, so pa zato ti redki prijatelji pravi. Če vse to čutiš, napreduješ.

Imajo radi naravo, so hvaležni, zavedajo se, kako so lahko zadovoljni, da imajo vse, kar imajo. Cenijo sebe in druge, skrbijo za svoje mentalno, čustveno in telesno zdravje.

Če se prepoznaš v teh stvareh, pomeni, da napreduješ, četudi na prvi pogled moda ni videti tako.

Damjana Bakarič

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
282 shares