Pustimo preteklost, lažje zadihajmo in zakorakajmo lahkotno! Tlakujmo si dobro pot v prihodnost.

Preteklost nas lahko, če ji dovolimo, povsem zasužnji.

In potem ponavljamo navade, stare vzorce, ki niso tako dobri, in prepričanja, ki nas vsi skupaj vodijo v venomer ista dejanja, poglede, ideje, obsojanja. Ključ do spremembe na bolje je tudi v tem, da pozabimo na preteklost; da ji ne dovolimo, da kuje naš vsakdan in tlakuje pot v našo prihodnost.

Ljudje radi premlevamo domnevno slabe dogodke, slabe stvari, ki so se nam zgodile. In se vrtimo v krogih z ljudmi, ki so nas prizadeli. Potem, če res nimamo sreče, pademo še v vzorce samopomilovanja, jamranja in v vlogo žrtve, kar pa pomeni le, da izgubljamo sedanji čas. In sebe! Pozabimo na te stvari! Ko nas um zavede v spet novo premlevanje, kaj je bilo takrat, in kako slabo je bilo, se ustavimo. Odmislimo, spremenimo misli, zgradimo pot za nov tok drugam. Zamenjajmo misli o slabih stvareh, ki so se nam zgodile, z dobrimi, ki so bile. In potem te občutke prenesimo v sedanjost. To vse skupaj pospremimo z afirmacijami, glasnimi stavki, ki jih izrekamo vsakokrat, ko smo sami. Vaja, vaja, vaja, in navadili se bomo. Zagotavljam, že samo s tem se bomo počutili bolje in lahkotneje.

Odrecimo se teži preteklosti. Zakorakajmo lažji, neobremenjeni v ta dan, v danes, v sedaj. Če poskrbimo za ta trenutek, da bo dober in lahkoten ter prežet z dobrimi mislimi, idejami, pozitivnim pogledom, si ne moremo v prihodnost tlakovati slabe in rušilne poti. Nemogoče!

Damjana Bakarič

Sledi mi na mojem youtube kanalu. 

Kaj delam.

Več. 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
55 shares