13 idej, kako ob tem, kar se dogaja, videti smisel in se počutiti dobro ter zdravo

 1. Ko se zbudiš, se spomni na vse, za kar si lahko hvaležen.
 2. Ne glej novic, ne spremljaj informativnih programov. Vse, kar je resnično nujno, boš izvedel.
 3. Telovadi, najbolje takoj zjutraj. 45 minut.
 4. Trikrat na teden pojdi na okoliški hrib, v naravo.
 5. Pojdi na sprehod vsak dan. Priporočam 7 km.
 6. Jej nepredelano, čim bolj svežo hrano.
 7. Glej, beri in poslušaj vsebine, ki te navdihujejo. Ti koristijo. Komedije. Pozitivne novice. Dobre knjige. Nekaj, za kar se lahko oprimeš in gradiš. Nekaj, kar daje smisel.
 8. Ne dovoli si, da te ustrahujejo in da te povsem obvlada strah. Dokazano je, da v strahu in stresu sprejemamo manj inteligentne rešitve. In ne le to. Strah povzroča dolgoročen stres, še posebej zdaj, to stanje ti šibi imunski sistem in si veliko bolj dovzeten za bolezni.
 9. Ne pozabi – to, kar misliš, to si.
 10. Druži se, pogovarjaj se z ljudmi, s katerimi se navdihuješ, si dajete moč, se medsebojno podpirate in pomagate. Izogibaj se debatam o strahu, o tem, kar se dogaja, obrni se k pozitivnim dogodkom, k stvarem, ki gradijo. Naredi načrt za skupni projekt. Stegni roko, da ne boš osamljen. Osamljenost je ena izmed težjih bolezni. Pokliči koga, nasmej se neznancu na ulici, še posebej, če je videti prestrašen.
 11. Objemaj se, dotikaj se, poljubljaj se.
 12. Ne pozabi. Tukaj si zato, da presegaš samega sebe. Da te ni strah, temveč da živiš in dihaš s polnimi pljuči. Zdravje je tvoja pravica. Gibanje, hoja v naravo, dihanje, druženje in povezovanje z drugimi, zdrava prehrana. To so stvari, ki krepijo imunski sistem. Spregovori, četudi se tvoj glas trese. Vreden si, pomemben si. Imaš pravico, da si svoboden in da življenje na polno živiš. Z vso ljubeznijo do sebe in drugih. Dihaj!
 13. Deluj iz srca, ne iz uma in možganov. Um je strah. Srce je ljubezen. In ljubezen je najmogočnejša sila vesolja, srce pa ima najmočnejše elektromagnetno valovanje …

Ob vsem tem nadaljuj s svojim delom. Ne ustavljaj se. Deluj. Poišči strast in smisel v sebi. To te bo gnalo naprej. Samo nadaljuj. Skupaj imamo moč. Skupaj bomo uspeli.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori: piši na info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
126 shares