Si kljukica ali ljubezen?

Za mano je pomemben dogodek. Družabni dogodek, ki sem ga organizirala sama, na svojo roko, ne kot piarovka v agenciji za tujega naročnika kot sem to počela včasih. Priznam, imela sem več treme kot pa takrat, ko sem organizirala dogodke za podjetja, mesta, občine. In ne le to. Od nekdaj sem sanjarila, da bi organizirala dogodke za ljudi, ki si želijo imeti dobre in kakovostne partnerske odnose. V običajnih časih za to nisem imela dovolj poguma, zdaj, v teh nejasnih in zapletenih časih distanciranja, ne združevanja, pa me je nekako samo od sebe nekaj privedlo v to. Morda moj program: zakaj bi ubrala najlažjo pot, če lahko najtežjo? 🙂

V tem večeru se mi je le potrdilo, da smo krepko v časih, ko se ljudje namesto za ljubezen raje odločijo za ideje, predstave in sheme v glavi. Za kljukice, ki jih na svojem seznamu lahko odkljukajo, pri čemer sploh ne vedo, od kod jim seznam. Kdo jim ga je vsilil v mentalno shemo, ki ji zvesto sledijo. Še huje; ne vedo niti tega, ali je njihov. Tisti, ki so prišli na dogodek, si želijo ljubezni, ne odkljukavanja in življenja po idejah in shemah. Sama sem jih morda nekoč tudi imela; zdaj k sreči ne več.

Sama zase vem, da bi me ideje in sheme ovirale. Danes vem, da je moja pot le pot ljubezni, ker vse ostalo se prej ni odvijalo po poti rasti temveč le po poti odtujevanja od sebe. Ko sem v večeru pogledala okoli sebe, sem videla ljubezen. Videla sem svoje prijatelje, ki so prišli na dogodek, pomagat meni. Ogromno mi je pomenilo, da so z mano. Nisem se počutila samo. Ker sem, hvala bogu, opustila vse sheme, ideje in odkljukavanje, ki me je le zanikalo, oviralo.

Nič ne rečem. Kljukice bodo morda osrečile tvoj ambiciozni um. ‘One goal down.’ Sheme tudi. Za nekaj časa. Ideje in predstave, kako bi nekaj moralo biti, enako. Ambicioznost in perfekcionizem bosta zadovoljna. Praznina bo večja. In srce bo prazno. Nesrečno. Počeno. Tvoj nasmeh bo sčasoma zbledel, koža bo postala bledo zelena, začela se bo sušiti. Sočnost bo izginila. Imel pa boš kupe fotografij, ki jih boš lahko objavljal na Instagramu in še kje; vem, čudovite bodo. Tvoja predstava za druge tudi.

Se vidimo 24. oktobra 2020. Na naslednjem dogodku Srečaj me. https://berem.damjanabakaric.com/2020/08/srecaj-me/

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
69 shares