Si kljukica ali ljubezen?

Za mano je pomemben dogodek. Družabni dogodek, ki sem ga organizirala sama, na svojo roko, ne kot piarovka v agenciji za tujega naročnika kot sem to počela včasih. Priznam, imela sem več treme kot pa takrat, ko sem organizirala dogodke za podjetja, mesta, občine. In ne le to. Od nekdaj sem sanjarila, da bi organizirala dogodke za ljudi, ki si želijo imeti dobre in kakovostne partnerske odnose. V običajnih časih za to nisem imela dovolj poguma, zdaj, v teh nejasnih in zapletenih časih distanciranja, ne združevanja, pa me je nekako samo od sebe nekaj privedlo v to. Morda moj program: zakaj bi ubrala najlažjo pot, če lahko najtežjo? 🙂

V tem večeru se mi je le potrdilo, da smo krepko v časih, ko se ljudje namesto za ljubezen raje odločijo za ideje, predstave in sheme v glavi. Za kljukice, ki jih na svojem seznamu lahko odkljukajo, pri čemer sploh ne vedo, od kod jim seznam. Kdo jim ga je vsilil v mentalno shemo, ki ji zvesto sledijo. Še huje; ne vedo niti tega, ali je njihov. Tisti, ki so prišli na dogodek, si želijo ljubezni, ne odkljukavanja in življenja po idejah in shemah. Sama sem jih morda nekoč tudi imela; zdaj k sreči ne več.

Sama zase vem, da bi me ideje in sheme ovirale. Danes vem, da je moja pot le pot ljubezni, ker vse ostalo se prej ni odvijalo po poti rasti temveč le po poti odtujevanja od sebe. Ko sem v večeru pogledala okoli sebe, sem videla ljubezen. Videla sem svoje prijatelje, ki so prišli na dogodek, pomagat meni. Ogromno mi je pomenilo, da so z mano. Nisem se počutila samo. Ker sem, hvala bogu, opustila vse sheme, ideje in odkljukavanje, ki me je le zanikalo, oviralo.

Nič ne rečem. Kljukice bodo morda osrečile tvoj ambiciozni um. ‘One goal down.’ Sheme tudi. Za nekaj časa. Ideje in predstave, kako bi nekaj moralo biti, enako. Ambicioznost in perfekcionizem bosta zadovoljna. Praznina bo večja. In srce bo prazno. Nesrečno. Počeno. Tvoj nasmeh bo sčasoma zbledel, koža bo postala bledo zelena, začela se bo sušiti. Sočnost bo izginila. Imel pa boš kupe fotografij, ki jih boš lahko objavljal na Instagramu in še kje; vem, čudovite bodo. Tvoja predstava za druge tudi.

Se vidimo 24. oktobra 2020. Na naslednjem dogodku Srečaj me. https://berem.damjanabakaric.com/2020/08/srecaj-me/

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
69 shares