Tvegaj in poglej zunaj svojih zabetoniranih okvirjev! Zaživi drugače!

Brez tveganja ni pravega življenja.

Kaj to pomeni?

Če vsak dan skrbiš za to, da le mirno pluješ po varnih in poznanih poteh, padeš v rutino. Sicer je verjetno življenje manj turbulentno, vendar je zato bolj dolgočasno, brez napredka, novih stvari, dogodkov, ljudi in priložnosti. Stojiš na mestu. Občutek imaš, da si obtičal. In hej, res si!

Zato tvegaj. Spremeni vsak dan nekaj. Način razmišljanja, pogled na stvar ali človeka, spremeni navado, misel, odziv, dejanje, ki si ga že aktiviral. Reaktiviraj ga. Že če začnemo le z drugačnim odzivom kot običajno, bo sledila precejšnja sprememba. Najbolj hecno se mi zdi, da ljudje počnemo venomer ene in iste stvari na enak način, potem pa se pritožujemo nad tem, ker ni nikdar nič drugače, da se ne zgodi nič novega. Ja, madona, no. Pa kaj nam je?

Ko nekaj počnemo že dlje časa, najsi bo to delo, odnos, kar koli, se ujamemo, zapremo dobesedno, v nek tok razmišljanja, delovanja, ki je vsak dan ožji, bolj omejen. Ne želimo motilcev, ker nas vržejo s tira, zato sploh ne znamo več pogledati iznad okvirjev. In to je nevarno. Tako gradimo načela in prepričanja, ki morda niso najboljša. Pa ne le to, ni dobro, da se človek drži prepričanj in nekih načel na tog način. Dobro je, da si dovoljujemo elastičnost, fleksibilnost. Pogledov, misli, prepričanj, razmišljanj, mišljenja. Ne, ne. To ne pomeni, da nismo zanesljivi in odgovorni. To pomeni le, da smo sposobni pogledati drugače. In uf, pojma nimate, kaj vse to lahko povleče za sabo. Nove vonjave življenja, nove priložnosti, spremembe, nove ljudi, stvari, dogodke. Nov svet. Mar ni to čudovito?

Tvegaj. Spremeni pogled. Poglej izven svojih okvirjev. Preokvirjaj se. Ali pa … še huje in bolje. Vsak dan bodi nekdo drug. Odigraj drugačne odzive, drugačna dejanja. A še vedno bodi pristen. To je tistih prvih pet sekund, ko bi nekaj storil, a potem te misli potegnejo stran od tega.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
388 shares