Kolumna: Dovolite ljudem, da živijo svoja življenja!

Ko si na svoji poti in ko postaneš srečnejši, vidiš. Vidiš morda še več, kot si videl prej, ko te je zajemala megla licemerja, za katero si se seveda odločil sam, ker si sledil strahu in ne sebi. Svoji poti.

Ko greš po svoji poti z dvignjeno glavo, sproščenostjo, nasmeškom, se ti začnejo kazati ljudje prav takšni kot v resnici so. Mnogi ne prenesejo srečnih ljudi. Še toliko bolj ne, ker sreča in zadovoljstvo človeka nimata nikakršne povezave z njegovo materialno zasidranostjo, družbeno močjo ali s kakršnim koli položajem. To ljudi potre. Kako je lahko tale tako zadovoljen in srečen? Kako je mogoče, da žari? Ni bogat, nima dobrega avta, nima lastnega stanovanja, ne potuje, ne more si privoščiti luksuznih destinacij, še lepotnega kirurga ne, s katerim bi lahko skrival svoja leta. Kako je to mogoče?!

Dragi moji, zadovoljstvo izvira iz izkušenj, tvojega pogleda na preteklost, na dogodke, na tvoje določanje razmerja med ‘težavami’ in lepimi stvarmi v življenju. Tvojo srečo in zadovoljstvo določa tvoj pogled na življenje, tvoje odločitve in predvsem to, ali si upaš pogledati v sebe, v svojo notranjost, v vozle, rane. Razumeš? Ko te vozle razvozlaš, ko rane odpreš, jih očistiš in se jim nasmehneš ter vse to sprejmeš, kar si, kar si bil in morda boš postal, pridejo na vrsto vse daljši, intenzivnejši, pogostejši občutki zadovoljstva in sreče. In prav takšni trenutki. Štekaš?

Zato, ker ne veš ničesar o meni, prosim, dovoli mi živeti. Če si nevoščljiv, poglej vase. Če si zavisten, trpiš. Namesto teh dveh občutenj, se začni ukvarjati s seboj. Ne boj se. Morda boš našel kaj lepega. Prepričana sem, da boš. In potem ti ne bo treba biti zavisten in nevoščljiv. Ljudje z najdaljšimi trenutki zadovoljstva in sreče so storili nekaj, najbrž precej, da te trenutke znajo imeti. Stori to še ti.

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
12 shares