Kolumna: Dovolite ljudem, da živijo svoja življenja!

Ko si na svoji poti in ko postaneš srečnejši, vidiš. Vidiš morda še več, kot si videl prej, ko te je zajemala megla licemerja, za katero si se seveda odločil sam, ker si sledil strahu in ne sebi. Svoji poti.

Ko greš po svoji poti z dvignjeno glavo, sproščenostjo, nasmeškom, se ti začnejo kazati ljudje prav takšni kot v resnici so. Mnogi ne prenesejo srečnih ljudi. Še toliko bolj ne, ker sreča in zadovoljstvo človeka nimata nikakršne povezave z njegovo materialno zasidranostjo, družbeno močjo ali s kakršnim koli položajem. To ljudi potre. Kako je lahko tale tako zadovoljen in srečen? Kako je mogoče, da žari? Ni bogat, nima dobrega avta, nima lastnega stanovanja, ne potuje, ne more si privoščiti luksuznih destinacij, še lepotnega kirurga ne, s katerim bi lahko skrival svoja leta. Kako je to mogoče?!

Dragi moji, zadovoljstvo izvira iz izkušenj, tvojega pogleda na preteklost, na dogodke, na tvoje določanje razmerja med ‘težavami’ in lepimi stvarmi v življenju. Tvojo srečo in zadovoljstvo določa tvoj pogled na življenje, tvoje odločitve in predvsem to, ali si upaš pogledati v sebe, v svojo notranjost, v vozle, rane. Razumeš? Ko te vozle razvozlaš, ko rane odpreš, jih očistiš in se jim nasmehneš ter vse to sprejmeš, kar si, kar si bil in morda boš postal, pridejo na vrsto vse daljši, intenzivnejši, pogostejši občutki zadovoljstva in sreče. In prav takšni trenutki. Štekaš?

Zato, ker ne veš ničesar o meni, prosim, dovoli mi živeti. Če si nevoščljiv, poglej vase. Če si zavisten, trpiš. Namesto teh dveh občutenj, se začni ukvarjati s seboj. Ne boj se. Morda boš našel kaj lepega. Prepričana sem, da boš. In potem ti ne bo treba biti zavisten in nevoščljiv. Ljudje z najdaljšimi trenutki zadovoljstva in sreče so storili nekaj, najbrž precej, da te trenutke znajo imeti. Stori to še ti.

 

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
330 shares