“Privlačiš le tisto, kar si.” Žal mi je, ampak ne bo držalo.

Dolgo sem razmišljala o tem izreku. O tej ljudski modrosti. O tej splošni ‘resnici’, ki jo lahko preberem v vsakem psihološkem priročniku. In nikdar mi ni štimalo, ni mi šlo skozi. Ker so moje izkušnje govorile povsem nekaj drugega.

Dala sem si precej časa, da predelam to. Mentalno, čustveno, izkustveno. S telesom in umom. In ne, da privlačimo samo tisto, kar smo, ne bo držalo.

Privlačimo tisto, kar si drugi želijo zase. Privlačimo ljudi, ki nimajo lastnosti, načina, delovanja, mišljenja, življenja, kot ga imamo mi, pa si ga želijo. Močna in zrela ženska privlači moškega/fanta, ki zase meni, zavedno ali nezavedno, da še ni dovolj zrel in močan. Postavljen moški privlači žensko, ki je povsem nebogljena. Ker si ona želi zavetja, da jo vseskozi rešuje nekdo drug, namesto, da bi pljunila v roke in se postavila na svoje noge ter prevzela odgovornost za svoje življenje.

Oseba z narcistično motnjo se bo zapletla z empatično osebo. Ker bo pri njej prejemala vse, kar si želi. Z osebo, ki vedno oprosti in daje neštete nove priložnosti. Z osebo, ki je pozitivna in razume vse.

Tisti, ki noče prevzeti odgovornosti za svoje življenje, bo iskal rešitelja ali rešiteljico.

Močna ženska, ki ve, kaj želi, ki je dala veliko težkega skozi in je že postavljena, bo privlačila tiste moške, ki si želijo, da bi jim ona olajšala vse njihove rane, v katere si sami ne upajo pogledati. Še več; privlačila bo take, ki računajo na to, da bo ona, ker je močnejša, tolerirala in prenašala njihove neizpolnjene potrebe iz otroštva, ki jih niso razrešili s seboj. Moške, ki iščejo potuho. In za to bodo moški ali ženske pripravljeni storiti veliko. Z maskami, čustveno manipulacijo. A ne za dolgo.

Tako se mi zdi ideja, da privlačimo le tisto, kar smo sami, zelo površinska, predvsem pa ne drži. Seveda nekaj v nas lahko komunicira z nečim v nekom, česar več ne želimo. In tu se seveda zapletemo. Vendar to ne pomeni, da to človek je. Ljudje smo veliko vsega po malem. Sestavljeni smo iz raznolikih drobcev, ti pa komunicirajo z različnimi/enakimi drobci v drugih ljudeh na svoj način. Reči nekomu, ki se trudi postati boljši v smislu, da predeluje svoje manke, da paš privlači tisto, kar je on sam, je obsojanje, je blokiranje nekoga, ki se trudi in dela. Je površno. Zanimivo je, da ta rek tako radi uporabljamo predvsem takrat, ko nek odnos ne deluje.

Ljudje, ki si vas želijo, si vas želijo lahko zato, ker imate nekaj, česar oni nimajo, pa si to želijo imeti. In obratno.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za boljše počutje.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
3170 shares