Razmerje zavestnega moškega in ženske

V zavestnem razmerju se moški ne boji s svojim humorjem in integriteto ljubiti svoje ženske in iti proti njej.

Ona kljub svojemu notranjemu bojevniku, ki predstavlja moško energijo, zna na prvo mesto postaviti svoje žensko bistvo in zmore biti ljubeča, čuteča, mehka; po domače, kljub svojemu notranjemu bojevniku zavestna ženska zna biti boginja, božanska. Ki sije, žari. Seveda so v razmerju in v odnosih momenti, ko smo grdi, ko se prizadenemo, ko postavljamo meje in si povzročamo bolečino. Tudi to je ljubezen.

Oba sta sposobna na stran postaviti svoje strahove, svoja čustva umika, ko pride do vozla, in ostaneta v bližini sebe in drugega neposredno z ljubeznijo, tudi ko bi najraje zbežala. Gre za zrelost, ko je odrasla oseba opravila vse razvojne stopnje, in četudi je kdaj kakšna razvojna stopnja izpuščena, se je oseba zaveda in poišče nadomestno izkušnjo, da uspešno opravi tudi to razvojno stopnjo.

Zavestna ženska in moški prednost namenita reševanju problemov in ne povzročanju bolečine. Vesta, da je odvisno razmerje preživeto, prav tako razmerje, kjer naj bi moški in ženska bila enaka in delata vsak točno polovico. V zavestnem razmerju se zlivata, prelivata, ker se ne bojita več. Poznata meje, jih ne uveljavljata na silo, temveč jih igrivo in s humorjem ter ljubeznijo krepita. Ko je težko, ne gresta vsak v svoj kot in trmarita. Ostaneta in si zreta v oči, iz ljubezni, tudi če boli – seveda boli, saj vsako neugodje in neudobje boli in človek je narejen tako, da bi iz tega najraje zbežal. .Vesta, da bosta izpeljala, ker si zaupata. Ker jima je jasno, da je ljubezen dajanje in jemanje tudi ko jima morda ni do tega.

Res je.

Za tak odnos morata biti pripravljena oba. Dokler nas v razmerju vodi želja po premoči (moški), ali želja po podreditvi (ženska), da ja dobimo tisti trohico ljubezni, smo v hudo odvisniškem razmerju … v takem razmerju smo tudi, ko se med nami dogaja maščevanje, užaljenost in dejanja iz tega naslova … Medtem ko odnos, ki je ‘vse točno na polovico’ v resnici ubija tisti naboj med nama, ki ga ustvarjata primarna ženska spolna energija in primarna moška spolna energija in tako vse postane brez naboja.

Zavestna ženska je kljub notranjemu uporu, ko se oglasi bojevnica, še vedno boginja in ženstvena, moški pa je kljub občutenju šibkosti še vedno prisoten, direkten in tisti, ki vodi, trdno zasidran v tukaj in zdaj z vso svojo integriteto.

Res je.

Malokdo to zna. Zato sebe lahko natreniramo.

In zavestna moški in ženska se zavedata, da sta povezana, da sta odvisna drug od drugega. Da eden brez drugega ne obstajata, kakor ne obstaja črno brez belega, znotraj brez zunaj, spodaj brez zgoraj …

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
203 shares