Razlika med zavestnim in šibkim moškim

Med zavestnim in šibkim, torej med moškim, ki se želi zavezati sebi in drugim v resnici in ne le do neke mere, ki ustreza njemu, kajti če gre za ta primer, je to šibak moški, ki se ni odločil za pot zavestnega moškega. On le igra. To zavestna ženska hitro opazi. Torej, če gre za moškega, ki je zavesten do neke mere, je to v resnici še zmeraj šibak moški, kajti ta zraven še manipulira. Lahko bi deloval zavestno in celostno, a ne želi.

Ranjeni smo vsi

Pustimo ob strani zdaj to dejstvo, da smo ranjeni prav vsi, da ima vsak med nami določeno srčno bolečino in demone v nezavednem (rane iz otroštva ali kasnejšega obdobja). Vsi, ampak mislim dejansko, prav vsi, imamo v današnjem času na voljo dovolj materiala, da sami sebe ozdravimo, rešimo, pogledamo vase in se izboljšamo. Tu ni nikakršnih izgovorov.

Če se vrnem na to, kaj je zavesten in kaj je šibak moški; lahko kar na primeru iz vsakdanje komunikacije. Zavesten moški, zrel moški, bo slišal in upošteval, ko mu bo ženska nakazala na njegove šibkosti. Na njegovo nekonsistenco, na njegovo nedoslednost ali obnašanje, ki je za zavestnega moškega neustrezno. Ker želi rasti, želi biti zavesten, želi napredovati. Kajti zavestna ženska išče prav takšnega moškega in bo vsakega moškega opozorila nanj. Ker ve, da je v vsakem moškem zavesten moški, ki pa ga moški lahko aktivira ali pa ne. In vse vmes.

Zavesten moški bo opozorilo ženske na njegove šibkosti jemal resno, ker se zaveda, da je to dobro zanj, za njegovo rast. Želel bo svoje delovanje izboljšati. Zato jo bo upošteval. Tukaj nobene vloge ne igra izgovor: ja, odvisno, za kakšno žensko gre, koliko mu pomeni. Moški, ki je zavesten, je dosleden in deluje z integriteto z vsemi ljudmi, ki je v kakršnem koli odnosu. Šibak moški se bo odzval obrambno. Morda napadalno. S kaznovanjem in maščevanjem. S preigravanjem egov in s kontroliranjem odnosa v smislu moči. Tisti moški, ki je še vedno šibak in le igra zavestnega, se bo na videz strinjal z žensko in videti bo, da jo sliši in upošteva, morda bo to tudi dejal, vendar bo v naslednjem koraku ženski zadal udarec v prej omenjeni obliki.

Prav tako igra velik pomen igrivost v odnosu. Če igrivosti ni, bo pot bistveno težja, odnos pa bo zelo težak za izpeljavo, upam si trditi, da skoraj nemogoč.

Tudi za ženske velja enako, le z manjšimi odstopanji, ki niso izgovori, so pa iz naslova hormonov in ženske energije, ki je drugačna od moške.

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
13 shares