Ko se enkrat odločiš gojiti ljubezen v sebi, se ta razraste, zaobjame vse in vsakogar okoli tebe. Poskusi.

Slaba samopodoba, nespoštovanje samega sebe, zanemarjanje samega sebe in svojih potreb, privede do tega, da točno tako z nami ravnajo tudi drugi.

Vemo, da s seboj nemalokrat ravnamo nespoštljivo in grdo; zase menimo, da si nečesa ne zaslužimo, čeprav zavestno tega ne bi dejali. Vodijo nas nezavedni vzorci in navade, ki za nas niso dobri. Koliko se resnično ceniš in si pomeniš, je včasih sila zakrito. Navzven si lahko ‘skockan’, a znotraj zanemarjaš vse potrebe, ki so pomembne. In prva od vseh je dober odnos s seboj, vedenje, da sem vreden, da si zaslužim dobro.

To je mogoče spremeniti tako, da si vsak dan zavestno ponavljamo dobre misli o sebi, namesto slabih. Zapišimo si, zakaj menimo, da si ne zaslužimo lepših reči v življenju, dobrega in zdravega sobivanja z ljubimcem ali ljubimko, dobrih prijateljev, ki nam želijo samo dobro, in mi njim. Prerešetajmo, kaj si mislimo o sebi. In potem ugotovimo, zakaj.

Zakaj tolikokrat pišem o tem? Preprosto zato, ker vse sovraštvo, strah, zlo, izhajata tudi iz tega, da ljudje ne marajo sebe. Da si ne zaupajo, zato jih je strah. Ker jih je strah, silijo v rušilne stvari. Strah nas je, da ne bomo imeli denarja, zato postanemo pohlepni. Strah nas je, da bo sosed ali kolega boljši, zato gremo na nož. In bolestno tekmujemo, pri tem izgubljamo sebe. Strah nas je, da nam bo naša ženska ušla. Zakaj? Ker ne zaupamo sebi. Ker menimo, da nismo vredni, da nismo dovolj dobri. In tako raste ta naš ego (rušilni ego), ki nam ne koristi, temveč škoduje. Postajamo sebični, preziramo druge, sovražimo vse in vsakogar, ker v resnici sovražimo sebe. Smo zavistni in ljubosumni, zagrenjeni, ker nas je strah tega, da so drugi boljši, lepši, pametnejši. Ker ne poznamo lastne vrednosti, se ukvarjamo z drugimi. Ker je naša percepcija sebe odvisna od mnenja drugih, se ukvarjamo s tem, kaj mislijo drugi.

A najbolj pomembno je ravno to, kaj mislimo o sebi sami!

Zato je neverjetno pomembno, da se naučimo sebe spoštovati, biti sebi najboljši prijatelj. Da se pogledamo v oči, si oprostimo za vse, kar smo storili slabega sebi in se zavežemo, da se nikdar več ne bomo pustili na cedilu. In šele, ko to dosežemo, ne bomo sebični, kar mislijo mnogi, temveč bomo v sebi imeli dovolj ljubezni zase, za vse stvari in ljudi okoli sebe. Ne bomo pomagali drugim le zato, da nam nekaj vrnejo, temveč zato, ker bomo to storili, ker smo prežeti z ljubeznijo, ker cenimo sebe in druge.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
76 shares