Tvoja odkritost je tista, ki me povezuje s teboj. Temu ne morem reči ne.

Všeč so mi ljudje, ki so pristni, odkriti. Ki mi že na prvi pijači brutalno odgovorijo na vsa vprašanja, ki jih imam o njih. Ni jih veliko, žal. Pravzaprav se mi to redko zgodi.

Ko pripovedujem sama, kar me vprašajo, vprašajo pa me redkeje kot jaz njih, hecno, ne, takrat sem odkrita. Po obrazih vidim, da za večino brutalna. Samo zato, ker jim pripovedujem tako kot je, tako kot čutim, to, kar sem. Ker jasno izrazim stališča in mnenja, ker me ne zanima potencialna korist, ki bi jo lahko imela od sogovorca. Neverjetno. Ljudje so tako navajeni leporečenja, nakladanja, maskiranja, da ne prenesejo resnice. Raje vidijo, da bi pred njimi sedela lažnivka kot pa človek, ki je, kar je. Ki se pokaže v vsej svoji ranljivosti. Ki jim ponuja polje, kjer se lahko varno potopijo globlje, v njem pa prepoznajo, spoznajo sebe.

Možnost za razvoj in napredek človeka je vedno samo v pristnosti, iskrenosti. Nikoli ni v laži, sprenevedanju in v igri z maskami. Ker tam ne moreš graditi.

In potem, ko povsem nepričakovano naletim na osebo moškega spola, ki je pred menoj povsem odkrita, ne igra, ne zapeljuje, se ne prenareja, da je nekaj, kar ni, me razveseli. Mater, mi je fino z njim, pa takrat v tem hipu še ozavestim ne. Ozavestim kasneje. Dobra energija. Lahko bi mu zaupala. Varno se počutim. Čeprav me zaboli, ko mi o sebi govori. Resnica boli. Vendar je tako odrešilno poslušati in gledati v oči nekoga, ki je pristen, da je povsem vseeno, kaj slišim. Ne morem zamerit, ne morem obsojat, lahko le poslušam in uživam. Ja, uživam. Ker čutim, da je odkrit. In bog, kako to paše. V to se lahko zaljubim, samo s takšno osebo lahko prijateljujem, ga spoznavam, sem. S takšno osebo se lahko povezujem. Čeprav mi marsikaj ni všeč, kar slišim, je ta brutalna odkritost, povedana na primeren način, tako dobra, da ji nikakor ne bom rekla ne. Ker to je tisto, za kar med drugim živim.

Za to gre.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
530 shares