Najboljša zveza je tista, ki napreduje po težkih preizkušnjah. Ni večjega zadovoljstva od tega.

Zato lahko brez težav sklenemo, da zveza, ki nima težav/izzivov in preizkušenj, nima možnosti, da je trdna, kakovostna, napredujoča in navdihujoča.

Napačna komunikacija in slab odnos s seboj, slabo poznavanje sebe, svojih nezaceljenih ran ali nezadovoljenih potreb igra v ljubezenskem partnerstvu ključno vlogo. tudi v vseh drugih odnosih, da ne bo pomote. A ljubezenska partnerstva so tista, kjer preigravamo svoje manke iz otroštva najbolj intenzivna. Je že tako, da so ženske bolj nagnjene k reševanju zadev, ko se soočijo z izzivi, vendar ne želim posploševati. Ključno je, da je odgovornost za dober odnos na obema partnerjema. Tukaj ni izmikanj. Moke vse prevečkrat vodi ego, ranjenost, nezmožnost reševanja konfliktov, ideja, da ne potrebujejo partnerstva, ker jih ta bojda ovirajo zaradi poslovnih ciljev. To zadnje drži, vendar le v primeru, da imate slabo partnerstvo. če imate dobrega, kakovostnega, vam to da moč, zaupanje vase in samozavest, ki jih dobro vnovčite tudi na poslovnem področju. Seveda pa je za kakovostno partnerstvo potrebno delati. pozornost, volja, čas, novi vzorci delovanja, razumevanje in upoštevanje. Graditev varnega okolja. Slišim te in vreden si. Vendar lahko partner vse to da le takrat, ko to ima v sebi. Do tega pa pride z učenjem, treniranjem, vajo. Tako kot treniramo, ko se učimo peti ali igrati na inštrument. Pari povsem zmotno pričakujejo, da se bodo imeli fino, ne da bi za to kaj storili, se pomatrali.

Ključna je jasna komunikacija

Kaj želim, kaj mi ni všeč. Izkazovanje naklonjenosti, ljubezni je pri vsakem človeku drugačno. Že tu lahko pride do težav, zato je ključno razumevanje sebe in partnerja. Če ne razumemo partnerja v njegove globine, ljubezen ni mogoča. žal. Razumeti moramo tudi svoje manke, nezadovoljene potrebe iz otroštva, rane. Na podlagi teh v partnerstvu, ki ni zavedno, večinoma delujemo. In seveda, kot ste ugotovili že sami, to ne pelje v dobro partnerstvo, temveč ga le ruši. Ključna je iskrenost, pogovori. In ne bežanje od težav, od stvari, ki nas motijo. najhuje se obrestuje pometanje pod preprogo. Mesece tega, zagotavljam vam, da se boste razšli. To ni način. Seveda je to mogoče z osebami, ki ne igrajo vlogo žrtve, ki ne manipulirajo, ne gaslightajo, ki jih ne vodi ranjen ego. Četudi se tu da veliko narediti. Vem, ker sem bila tam.

Nagrada

Odnosi so zapleteni, težki. Na trenutke se zdijo nemogoči. A če si za cilj postavimo, da bomo to rešili, da bomo skupaj napredovali in je želja na obeh straneh, bo nagrada tako veličastna, da boste naslednje izzive/težave komaj čakali. Ker boste le tako vedeli, kako dobro je stanje po tem, ko jih razrešita. To je nekaj najmogočnejšega in najbolj povezujočega v razmerju. To je tkanje vezi, to je prijateljstvo, to je prava graditev. Bodite ta, ki mu bo uspelo to.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
67 shares