Najboljša zveza je tista, ki napreduje po težkih preizkušnjah. Ni večjega zadovoljstva od tega.

Zato lahko brez težav sklenemo, da zveza, ki nima težav/izzivov in preizkušenj, nima možnosti, da je trdna, kakovostna, napredujoča in navdihujoča.

Napačna komunikacija in slab odnos s seboj, slabo poznavanje sebe, svojih nezaceljenih ran ali nezadovoljenih potreb igra v ljubezenskem partnerstvu ključno vlogo. tudi v vseh drugih odnosih, da ne bo pomote. A ljubezenska partnerstva so tista, kjer preigravamo svoje manke iz otroštva najbolj intenzivna. Je že tako, da so ženske bolj nagnjene k reševanju zadev, ko se soočijo z izzivi, vendar ne želim posploševati. Ključno je, da je odgovornost za dober odnos na obema partnerjema. Tukaj ni izmikanj. Moke vse prevečkrat vodi ego, ranjenost, nezmožnost reševanja konfliktov, ideja, da ne potrebujejo partnerstva, ker jih ta bojda ovirajo zaradi poslovnih ciljev. To zadnje drži, vendar le v primeru, da imate slabo partnerstvo. če imate dobrega, kakovostnega, vam to da moč, zaupanje vase in samozavest, ki jih dobro vnovčite tudi na poslovnem področju. Seveda pa je za kakovostno partnerstvo potrebno delati. pozornost, volja, čas, novi vzorci delovanja, razumevanje in upoštevanje. Graditev varnega okolja. Slišim te in vreden si. Vendar lahko partner vse to da le takrat, ko to ima v sebi. Do tega pa pride z učenjem, treniranjem, vajo. Tako kot treniramo, ko se učimo peti ali igrati na inštrument. Pari povsem zmotno pričakujejo, da se bodo imeli fino, ne da bi za to kaj storili, se pomatrali.

Ključna je jasna komunikacija

Kaj želim, kaj mi ni všeč. Izkazovanje naklonjenosti, ljubezni je pri vsakem človeku drugačno. Že tu lahko pride do težav, zato je ključno razumevanje sebe in partnerja. Če ne razumemo partnerja v njegove globine, ljubezen ni mogoča. žal. Razumeti moramo tudi svoje manke, nezadovoljene potrebe iz otroštva, rane. Na podlagi teh v partnerstvu, ki ni zavedno, večinoma delujemo. In seveda, kot ste ugotovili že sami, to ne pelje v dobro partnerstvo, temveč ga le ruši. Ključna je iskrenost, pogovori. In ne bežanje od težav, od stvari, ki nas motijo. najhuje se obrestuje pometanje pod preprogo. Mesece tega, zagotavljam vam, da se boste razšli. To ni način. Seveda je to mogoče z osebami, ki ne igrajo vlogo žrtve, ki ne manipulirajo, ne gaslightajo, ki jih ne vodi ranjen ego. Četudi se tu da veliko narediti. Vem, ker sem bila tam.

Nagrada

Odnosi so zapleteni, težki. Na trenutke se zdijo nemogoči. A če si za cilj postavimo, da bomo to rešili, da bomo skupaj napredovali in je želja na obeh straneh, bo nagrada tako veličastna, da boste naslednje izzive/težave komaj čakali. Ker boste le tako vedeli, kako dobro je stanje po tem, ko jih razrešita. To je nekaj najmogočnejšega in najbolj povezujočega v razmerju. To je tkanje vezi, to je prijateljstvo, to je prava graditev. Bodite ta, ki mu bo uspelo to.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

Individualni pogovori, prijava: info@damjanabakaric.com

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
67 shares